Osijek
OD HSP-A DO SDP-A

Šojat izišla iz HDZ-a
Objavljeno 12. listopada, 2019.
Na početku sjednice Gradskog vijeća predsjednik Vijeća Željko Požega objavio je kako je "nezavisna vijećnica Ivana Šojat 11. listopada pristupila Klubu vijećnika SDP-a te od toga datuma djeluje kao vijećnica toga kluba vijećnika, koji od sada ima sedam članova". U izjavi medijima Šojat je potvrdila kako je od Županijskog odbora HDZ-a zatražila brisanje iz članstva stranke, zbog razloga koji nemaju veze s ideologijom.

- Pitam se samo zašto sam toliko odgađala ovaj potez, jer to sam trebala davno napraviti - kazala je Šojat te odbacila nagađanja da je Klub vijećnika SDP-a odabrala kako bi se osvetila HDZ-u. Pristupanje Klubu vijećnika SDP-a u osječkom Gradskom vijeću u statusu nezavisne vijećnice objasnila je tvrdnjom da se vijećnici u Gradskom vijeću druže i normalno komuniciraju te da joj "na ljudskoj razini društvo SDP-ovih vijećnika savršeno odgovara". Na upit novinara Šojat je kazala kako nema namjeru pristupiti nekoj drugoj političkoj stranci.

- Ostat ću neovisna, odraditi svoj mandat do kraja, boriti se za Osijek i ona pitanja koja me izravno dotiču, a to su kultura, okoliš i zaštita životinja - poručila je Šojat. N.Z.E.
2017.

Šojat je bila kandidatkinja HDZ-a za dužnost gradonačelnika Osijeka
Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike