Sport
VELIČANSTVENA ATMOSFERA

Nezaboravna noć za kraj poljudskog prokletstva
Objavljeno 10. listopada, 2019.

Split i Dalmacija su se itekako zaželjeli Vatrenih, Dalićevi izabranici dočekani su na Poljudu raširenih ruku, na stadionu je vladala veličanstvena atmosfera kakvu uostalom i zaslužuju viceprvaci svijeta. Hrvatska je u kvalifikacijama za EURO 2020. pobijedila Mađarsku, a za to je nagrađena ovacijama, pljeskom, glasnim navijanjem od prve do posljednje minute. Bila je to veličanstvena noć u kojoj su pobijedili i Split i Hrvatska.

Bilo je bojazni od nereda, huligani su uoči utakmice prijetili, ali bio je to “pucanj u prazno”. Prevladala je većina i razum i ono što su hrvatski reprezentativci doživjeli na Poljudu pamtit će još dugo. Krcate tribine su ih nosile do pobjede, znale nagraditi svaki lijep potez u izvedbi Modrića i društva, bilo je skandiranja Daliću i samo poneki kratak zvižduk.

Na travnjak Poljuda prvi su izišli reprezentativci Mađarske i s južne tribine pozdravljeni su od svojih 1500 navijača. Koju minutu kasnije na zagrijavanje su istrčali Vatreni predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, a tad je Poljud eksplodirao. Prekrasna je bila slika kada su navijači na zamolbu službenog spikera upalili svjetla na svojim mobilnim uređajima i poljudska ljepotica zasjala je u još ljepšem sjaju. Pljeskalo se i skandiralo svakom našem nogometašu, a kad je sa zvučnika krenula Thompsonova uspješnica “Lijepa li si” ili počelo intoniranje hrvatske himne, Poljud se zatresao od oduševljena. Glasnim pljeskom nagrađeni su pogodci Modrića i Petkovića, s tribina se orilo “Večeras je naša fešta...” I bila je fešta, jako lijepa fešta koja je završila velikom pobjedom Vatrenih i pjesmom s tribina “Nije u šoldima sve”.

Bilo je straha od huligana, ali Split je potvrdio i pokazao koliko voli hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Atmosfera je bila veličanstvena, baš onakva kakva se i očekivala na Poljudu. T. Bilić
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike