Osijek
ZA ŠKOLARCE, VRTIĆARCE I SVE SUGRAĐANE

Bećarski robot STEevo poziva na 3. LABUS sajam!
Objavljeno 16. rujna, 2019.

Veseli robot STEevo s bećarskim šeširom na glavi, odjeven u slavonsku narodnu nošnju, poziva školarce, vrtićarce, studente i sve zainteresirane sugrađane da u što većem broju posjete treći po redu LABUS sajam koji će se održati 17. i 18. rujna u otvorenim prostorima i laboratorijima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u kampusu (Cara Hadrijana 10 b).

Ulazak je besplatan, a uzbudljiv program koji traje od 10 do 18 sati svakoga dana, donosi mnoštvo zanimljivih radionica i aktivnosti s ciljem popularizacije znanosti i obrazovanja u STEM području - i druženje s robotima. STEevo je zapravo akronim od "Slavonska STEM evolucija", naziva europskog projekta u kojemu sudjeluje fakultet, a čije će se aktivnosti predstaviti na sajmu. Uz to, mali mBot STEevo sve poziva na "Nogobot", "STEevinu tamburicu", i još pregršt aktivnosti baziranih na robotici, koja je u velikom fokusu ovogodišnjeg LABUS-a. Potvrđuju to i druge teme LABUS-ovog programa koje će posjetiteljima pokazati svijet kroz oči robota, kako izraditi robotsku ruku, podučit će ih osnovama robotike s mBotom, vritualnoj stvarnosti, saznat ćete i kakav je to emotivni android, a tu su i aktivnosti vezane uz računalne igre, razvoj mobilnih aplikacija... No, to je samo djelić.

Na LABUS sajmu očekuje vas, naime, više od trideset prezentacija trenutačne ponude FERIT-ovih LABUS aktivnosti - radionica i prezentacija praktičnih studentskih radova koje su izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro Student, kao i još niz drugih prezentacija programskih partnera. Priređen je i niz specijaliziranih radionica kako iz temeljnih (matematika, fizika), tako i iz primijenjenih inženjerskih područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija na kojima posjetitelji svih dobnih skupina mogu sudjelovati uz prethodnu prijavu putem online obrasca dostupnog na mrežnim stranicama FERIT-a. A sajam je uključen i u predaktivnosti Europske noći
istraživača. J.Pejaković
BROJNI POSJETITELJI
FERIT ovim LABUS sajmom želi na privlačan i zanimljiv način kroz igru i zabavu širokom krugu posjetitelja približiti znanstveno-stručna područja kojima se bavi te primjenu novih modernih tehnologija i na taj ih način motivirati za obrazovanjem u STEM području i za inženjerska zanimanja. Više od 900 posjetitelja LABUS sajma 2017. godine, i gotovo dvostruko više posjetitelja prošle godine, njihovo zanimanje, oduševljenje i aktivno sudjelovanje u prezentacijama pokazatelj su uspješnosti ove manifestacije koja je postala prepoznatljiva i izvrsno prihvaćena među učenicima, nastavnicima i ostalim građanima svih dobnih skupina iz Osječko-baranjske županije, ali i iz ostalih slavonskih županija. Jednostavno, program je to koji se ne propušta! Detalje programa i raspored aktivnosti potražite na FERIT-ovim stranicama.
Uzbudljiv program koji traje od 10 do 18 sati svakoga dana, donosi mnoštvo zanimljivih radionica i aktivnosti
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike