Regija
U BELIŠĆU SE OVOG VIKENDA ODRŽAVA NAJVEĆA TURISTIČKO-KULTURNA MANIFESTACIJA

Zlatna jesen u Belišću spaja narode i kulture
Objavljeno 13. rujna, 2019.
BELIŠĆE

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, Turističke zajednice Grada Belišća, Hrvatske turističke zajednice te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije u Belišću se ovog vikenda održava tradicionalna manifestacija Belišćanska zlatna jesen - najveća turističko-kulturna manifestacija belišćanskog kraja.

Zlatna jesen i ove godine počinje tradicionalnom Pekmezijadom u poznatoj Pekmez ulici između objekta Turističke zajednice i Muzeja Belišće u petak u 17.30 sati kada će biti prikazan tradicionalni način pripreme ovog omiljenog specijaliteta. Od 19 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg održavaju se "Glazbeni mostovi kultura" na kojima će nastupiti KUD-ovi iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Subota i nedjelja rezervirane su za međunarodnu slikarsku koloniju Panon, na kojoj će se predstaviti umjetnici iz Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Srbije, a u subotu će se od 10 sati održati još jedan Belišćanski cener – 5. utrka kružnih tokova. Poslijepodne će se održati 5. Državno natjecanje u kuhanju čobanca na Trgu Ante Starčevića uz bogat kulturno-zabavni program.

U nedjelju će u 10 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika održati svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić uz blagoslov vitraja u župnoj crkvi te nakon toga blagoslova skulpture Uskrsli Krist u Ulici kralja Tomislava.
Nakon svečanog mimohoda folklornih skupina i zaprega koji kreće od 17 sati, u 18 sati na Trgu Ante Starčevića započinje i međunarodna smotra folklora na kojoj je svoj nastup potvrdilo 15 umjetničkih društava. L.Aničić
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike