Sport
FINALE NOGOMETNOG TURNIRA ODIGRANO PRED 86.162 GLEDATELJA

Neymar jedino što ima vrhunsko je - marketing
Objavljeno 13. kolovoza, 2012.

“Hram nogometa" ostat će i hram britanskog i svjetskog sporta. Novoizgrađeni Olimpijski stadion u Statfordu nikada neće zasjeniti čar i ljepotu Wembleyja. Olimpijski stadion postat će novi dom West Hama, koji je u Londonu ispod popularnosti Arsenala, Chelsea ili Tottenhama, dok će Wembley biti i dalje mjesto spektakularnih nogometnih utakmica. Jedna od njih odigrana je u subotu. Finale olimpijskog turnira pratilo je 86.162 gledatelja. Više nego bilo koju od tri utrke Usaina Bolta na Olimpijskom stadionu. Iskreno, prolazeći ispod tribina Wembleyja najviše smo se osjećali "kao kod kuće". Face, pokreti, stav, naravno i pivo u ruci, prava nogometna publika. No, ogroman broj ljudi i novinara na Wembleyju tijekom finalne utakmice Organizacijski odbor nije predvidio. Oko 120-140 novinara ostalo je izvan stadiona. Tek 15 minuta nakon početka utakmice došlo im je i službeno objašnjenje.

- Nismo u mogućnosti primiti više ni jednog novinara jer više nema mjesta za sjedenje - objasnili su iz osiguranja. Nisu mogli ući ni u press-centar pod izgovorom kako je "press-centar također pun".

Propust je napravljen onoga trenutka kada organizatori nisu predvidjeli ticketing za novinare, premda se moglo pretpostaviti kako je Brazil ogroman magnet za medije.

Slušajući ogorčene kolege, nisam im želio stavljati "sol na ranu". No, u općem kaosu na Wembleyju imali smo pogled bolji i od kraljice. Točno na sredini terena. Istina, radilo se o tribini koja nije imala internet-vezu, koja kao da je ostala neobnovljena, u sjećanje na stari Wembley. Ali, ne mogu se žaliti, posebice kada čujem kako je prošlo stotinjak kolega.

Kaos Wembleya sam i sam osjetio. Ni jedan redar mi nije znao reći gdje su novinarske pozicije, prvo su nas selili na četvrti pa na peti kat, bar smo jednom obišli kompletan Wembley, čak smo završili u utrobi, gdje izlaze igrači sa stadiona. Bez ikakvog posebnog osiguranja i da nas je itko išta pitao, šetali smo Wembleyjem, kao po promenadi. Na kraju smo sjeli u našu "kraljevsku ložu". S najboljim pogledom na brazilsku reprezentaciju i njihovu novodolazeću zvijezdu Neymara. Brazilu su Olimpijske igre poslužile i kao priprema za Svjetsko prvenstvo, čiji su domaćini 2014. godine Većina igrača igrat će i za dvije godine na Maracani. Kako sada izgleda, teško da će u finale. Meksiko je bio ozbiljno upozorenje Neymaru i društvu, a pred Brazilcima su dvije godine velikog posla. Pogotovo ako im se igra svodi jedino na Neymarovu inspiraciju. Negdje sam pročitao kako zasad Neymar jedino što ima vrhunski je - marketing. No, neusporediv s Messijem ili Cristianom Ronaldom. Bar za sada. K. Lacković

Meksikancima prvo zlato

U finalu nogometnog turnira OI Meksiko je pobijedio Brazil 2:1. Već u prvoj minuti Peralte je doveo Meksikance u vodstvo, u 75. povisio je na 2:0. U 90. minuti Hulk je ublažio poraz Brazila. Meksiku je ovo prvo zlato na olimpijskom nogometnom turniru. I prva nogometna medalja uopće. Najbliže su bili 1968. godine. Na domaćem terenu osvojili su četvrto mjesto.

Možda ste propustili...

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

Najčitanije iz rubrike