Sport
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Nakon tri uzastopna domaćinstva rukometašice Osijeka će u goste u sklopu 24. prvoligaškog kola. Pet tjedana je sastav Zdenka Kordija igrao i boravio u domaćem okruženju, gdje je pak ostvario ono što je i planirao. Iako je na pladnju bilo ponuđeno šest domaćih bodova, bilo je jasno da neće svi završiti na osječkom kontu. Četiri su bila imperativ, a ona su i izborena protiv Sesveta i Zameta. U prošloj rundi na Zrinjevac je stigla nedodirljiva Podravka Vegeta i domaće su očekivano izgubile. No igra nije bila loša, a bilo bi je sad poželjno prezentirati i u nedjelju kod Splita 2010.

- Svaki bod je iznimno važan, stoga je jasno da se na svakoj utakmici do kraja moramo boriti od prve do posljednje sekunde. Nismo u ugodnoj situaciji, ali nekako slično je bilo i prethodnih sezona, pa smo pronalazile izlaz i pokazale da smo jake kada je to i najvažnije. Ohrabrenje su svakako igre koje smo pružile u posljednjim utakmicama, čak i protiv Podravke, stoga vjerujem da se možemo u dobrom izdanju predstaviti i u Splitu, smatra Lea Hren.

Neće njoj i suigračicama biti lako u nedjelju navečer (20 sati) na Gripama. Domaćin je stanovnik gornjeg doma elitnog poretka, drži peto mjesto sa 24 boda. Osijek stiže sa deset manje, ali i silno motiviran. Spoznaja ohrabrenja može biti i činjenica da je i ogled istih sastava u prvom dijelu sezone bio poprilično izjednačen i neizvjesna, Splićanke su na kraju uspjele uzeti puni plijen na Zrinjevcu (23:25), možda je sada prigoda za uzvrat.

U ostalim susretima 24. kola sastaju se: Koka – Sesvete, Zamet – Dugo Selo ‘55, Lokomotiva – Zrinski i Rudar – Dalmatinka. Slobodna je Podravka, Bjelovar -ŽARK Split (10:0). N. Benčina
Možda ste propustili...

ZADAR: EUROPSKO KARATE PRVENSTVO

Osječani u stožeru naše reprezentacije

VRIJEDNOSNICE SE NISU ISKAZALE NA KVARNERU

Do elite Brokere sada vodi teža staza

Najčitanije iz rubrike