Osijek
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OKUPILA IZVRSNE

Nagrađeno 595 najučenika
Objavljeno 22. rujna, 2023.
U županijskom je proračunu osigurano 82.208 eura za najbolje učenike i mentore

U Gospodarskom centru u četvrtak se okupilo gotovo 600 izvrsnih učenika iz cijele Osječko-baranjske županije, njihovi mentori, ravnatelji i roditelji. Oni su najbolji od najboljih, a u Gospodarskom centru okupili su se na poziv Osječko-baranjske županije, koja je prvi put organizirala dodjelu nagrada izvrsnim učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola.- U županijskom smo proračunu osigurali 82.208 eura kako bismo ih podijelili našim najboljim učenicima. Nagrađene smo podijelili u četiri kategorije: opći uspjeh (učenici OŠ koji su sve razrede završili s prosjekom od 5.0 i srednjoškolci s prosjekom od 4,7 do 5,0), državna natjecanja (učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto i njihovi mentori), smotre (nagrade za učenike i mentore), a četvrta su kategorija učenici s poteškoćama (novčane nagrade za učenike i mentore). Riječ je o ukupno 595 učenika i 76 mentora - rekla je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije.


Nagrađeni su učenici iz svih škola na području OBŽ-a, bez obzira na to tko im je osnivač, a to su 74 osnovne i 30 srednjih, pojasnila je pročelnica Glavaš Kul. Dodala je da te škole pohađa oko 30.000 učenika, a među njima je samo dva posto najboljih od najboljih.

”Znanje i obrazovanje nema alternativu”, poručio je župan Ivan Anušić i dodao: “Sve ovo radimo zbog unaprjeđenja osnovnog i srednjeg školstva, a dokaz i rezultat da radimo uspješno upravo ste vi, izvrsni učenici. Vas 595 je najbolje što OBŽ u ovom trenutku ima.” Naglasio je kako će Osječko-baranjska županija svake godine ulagati sve više u znanje i obrazovanje.


Program su vodili maturanti Dino, Eva i Ivona. Uime nagrađenih učenika Osječko-baranjskoj županiji zahvalila je Eva, a uime nagrađenih mentora prof. Monika Pavić iz OŠ “Vladimir Nazor” Čepin.

- Zahvaljujem Županiji što je prepoznala vrijednost nas mentora. Mentorica sam učenice Ane Piroš, koja je bila na tri državna natjecanja na kojima je osvojila dva prva mjesta (biologija i geografija) i pozvana je na Olimpijadu u Bangkok (Tajland) - rekla je prof. Pavić.

U Gospodarskom centru postavljen je atraktivni kutak za fotografiranje koji su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a koji je privukao veliku pozornost izvrsnih učenika.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA U STAROJ PEKARI

Šuma kako ju vide - šumari

2

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

3

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol