Regija
POČINJE 39. SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA SLAVONIJE I BARANJE - DANI VANJE DRACHA

Nadi Subotić spomen-ploča u rodnim Bošnjacima
Objavljeno 30. rujna, 2021.
BOŠNJACI - U organizaciji Kazališta Županja, Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje i Općine Bošnjaci u subotu će u Domu kulture u Bošnjacima u 20 sati biti svečanost otvorenja 39. Smotre kazališnih amatera Slavonije i Baranje, koja od prije tri godine nosi naziv Dani Vanje Dracha.

U središtu Bošnjaka u 19.30 bit će otkrivena spomen-ploča Nadi Subotić, prvakinji hrvatskog glumišta, koja je rođena 11. listopada 1931. upravo u tome selu. Prije dvije godine spomen-ploča otkrivena je i Vanji Drachu, a Općina Bošnjaci time želi zahvaliti i odati priznanje svojim znamenitim i zaslužnim sumještanima. Međunarodni festival otvara Kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca komedijom “Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2597”. U nedjelju će se u 20 sati publici predstaviti gosti iz Petrovca na Mlavi – KPC Pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula” s predstavom “Ne očajavajte nikad”. Na 39. Smotri kazališnih amatera Slavonije i Baranje sudjeluje ukupno osam amaterskih kazališta. Uz već spomenute u Bošnjake stižu i kazališta iz Sinja, Sombora, Zagreba, Viljeva i Zeline, s odličnim predstavama u kojima će publika zasigurno uživati.

Ovogodišnji Dani Vanje Dracha u Bošnjacima traju do 24. listopada, a zatvara ih Kazalište Županja dramom “Soba moje mladosti”. M.L.O.
Možda ste propustili...

ZAJEDNIČKA SKUPŠTINA DRAGOVOLJACA

Koordinacija udruga treba biti aktivnija

POČELO POSTAVLJANJE UMJETNOG TRAVNJAKA NA NOVOM STADIONU

Prvu će loptu ispucati na proljeće

LOVAČKI SAVEZ NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Uspjeli povećati brojnost divljači

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ĐAKOVO TUGUJE ZA DVA PSA

Bjelka i Leon - bezdušno ubijeni ljubimci Borovika

2

VRIJEDNOST INVESTICIJE JE OKO MILIJUN EURA

U Bošnjacima nagodinu i Multifunkcionalni centar

3

TRGOVAČKA PONUDA U BELOM MANASTIRU

Nekima svega dovoljno, drugima izbor robe slab