Kultura
LIPANJSKA OPERNA NOĆ NA OLJK-U

Glazbeni biseri iz hrvatskih partitura na Trgu Vatroslava Lisinskog
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Osječko ljeto kulture donijelo nam je večeras na Trgu Vatroslava Lisinskog tradicionalnu Lipanjsku opernu noć, ovaj put koncert pod nazivom Iz hrvatskih partitura, u izvedbi orkestra, zbora i opernih solista Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, kojim je ravnao maestro Maro Rica.

Brojna je publika uživala u ovom glazbenom programu, jer umjetnici su predstavili neke od najljepših skladbi hrvatskog glazbeno-scenskog stvaralaštva iz skladateljskog pera Jakova Gotovca, Ive Tijardovića, Ivana pl. Zajca, Davora Bobića i Krešimira Baranovića.

Biseri hrvatskog glazbeno-scenskog stvaralaštva, arije iz Licitarskog srca, Ere s onoga svijeta, Nikole Šubića Zrinskog, Snježne kraljice, Splitskog akvarela i Male Floramye, nizale su se u izvedbama i interpretacijama solistica i solista opere HNK u Osijeku. Nastupili su: sopranistice Ilijana Korać Teklić, Andrea Paić, Katarina Toplek Horvat, tenori Ladislav Vrgoč, Martin Sušnik i Davor Solanović, basbariton Blaž Galojlić i bariton Robert Adamček.

Umjetnici su pod zvjezdanim nebom OLJK-a u osječkoj Tvrđi pokazali svu raskoš svoga glasa i talenta, u pratnji orkestra i zbora HNK-a u Osijeku. V. Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike