Tehno
TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Zvuk budilice zasigurno nitko ne obožava. Međutim, uz MeanIT LED radiobudilicu B15 stvari se mogu bitno promijeniti
Ako pogledamo malo oko sebe, većina nas koristi se pametnim telefonima kao budilicama. Razlozi su očiti, većina prije spavanja provodi neko vrijeme na telefonu, pa kad je uređaj već u rukama, odmah se postavi i alarm. Iako je ta praksa česta, preporuka je da svi smanjimo upotrebu pametnih telefona, odnosno gledanje u zaslone prije sna, jer već je više puta dokazano da time narušavamo rutinu spavanja. Koliko vam se puta "pet minuta" na pametnom telefonu prije spavanja odužilo na pola sata ili više? Za kvalitetniji san stoga je preporuka telefone prije spavanja ostaviti podalje, a za buđenje se koristiti – budilicom. Već nekoliko godina to prakticiram, a ako ste jedan od onih koji ne voli zvuk budilice ujutro, upravo je testirana MeanIT LED radiobudilica B15 rješenje za vaše probleme.

Više od budilice


Budilice su se s vremenom itekako mijenjale. Prije nekoliko desetljeća gotovo je svaki dom imao klasične vekerice, koje su radile na navijanje, a mehanički zvuk udaranja čekića o zvonce i danas je sinonim za budilicu. Poslije su se pojavile digitalne inačice s prepoznatljivim iritantnim zujanjem, a uz digitalizaciju stigle su i radiobudilice. Iako sam mlađa osoba, moram priznati da sam se u svome životu koristio svim rješenjima, a svima je jedno zajedničko – buđenje uz bilo koju od tih budilica itekako me prepadne, a nitko sigurno ne želi tako započeti dan. Stoga me već godinama budi telefon nježnim zvukom koji se postupno pojačava. No uz MeanIT LED radiobudilicu B15 konačno sam dobio alternativu telefonu. MeanIT LED radiobudilica B15 praktičan je i funkcionalan uređaj koji kombinira funkcije budilice, FM radija i LED osvjetljenja. Uređaj je dizajniran da pruži sve što vam je potrebno za ugodno buđenje i lakše započinjanje dana. No krenimo redom.

MeanIT LED radiobudilica B15 dolazi u modernom i kompaktnom dizajnu koji se lako uklapa u bilo koju spavaću sobu. Prednja strana uređaja opremljena je velikim LED ekranom koji prikazuje vrijeme, a svjetlosni intenzitet ekrana prilagođava se aktivnostima, pa se tako, kada budilica nije u uporabi, prikaz zatamnjuje. Ekran je dovoljno jasan da se vrijeme može vidjeti i iz daljine, a uz osnovne informacije prikazuje i temperaturu. Jedna od glavnih karakteristika MeanIT B15 je ugrađeni FM radio. Ta funkcija omogućava korisnicima da se probude uz svoju omiljenu radiopostaju, pružajući ugodan početak dana. Radio ima opciju automatskog pretraživanja i memoriranja postaja, što olakšava upotrebu. No moramo naglasiti da ugrađena antena u zatvorenim prostorima teško hvata postaje, pa smo uglavnom na izbor imali jednu-dvije stanice. Na otvorenom je to bitno drukčije. Stvar spašavaju tonovi zvona budilice, koji su odlični! Od intenzivnih do nježnijih. MeanIT B15 nudi dvostruku funkciju alarma, što znači da možete postaviti dva različita vremena za buđenje. Primjerice, jedan alarm za radne dane, a drugi za vikend. Budilica ima i funkciju odgode (snooze), koja vam daje dodatnih nekoliko minuta sna prije nego što se alarm ponovno oglasi. Najveća prednost pred svim drugim radiobudilicama je što B15 ima LED RGB svjetlo, koje može služiti kao noćno svjetlo, ali i koje se pali nekoliko minuta prije zvuka budilice. To će u mnogih potaknuti buđenje i prije zvona, što je odlično. Intenzitet osvjetljenja je podesiv, tako da možete izabrati odgovarajući nivo svjetla za svoje potrebe.

Mogućnosti



Uređaj se napaja preko AC adaptera i UBS-C veze, a ugrađena baterija osigurava da budilica radi čak i u slučaju nestanka struje. Dodatno, za one koji će možda utonuti u san i uz MeanIT LED radiobudilicu B15 tu je BT veza i mogućnost reprodukcije glazbe s telefona. Inače, kvaliteta zvuka je sasvim O.K. za ovakav tip uređaja. Iako će MeanIT LED radiobudilica B15 mnogi svrstati u radio, budilicu, svjetlo, Bluetooth zvučnik, po nama je ovo prava budilica i noćno svjetlo uz dodatne mogućnosti. Sa svojim modernim dizajnom, multifunkcionalnim mogućnostima i jednostavnom upotrebom, ova budilica može zadovoljiti potrebe većine korisnika i svakome omogućiti nešto više vremena bez mobitela, uz pravodobno i ugodno buđenje. Naše preporuke, to više što cijena iznosi samo 30 eura.

Marin Režić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike