Crna kronika
U DVIJE SLAVONSKE ŽUPANIJE

Predane puške, bombe, streljivo...
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
Građani s područja u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske unatrag tjedan dana donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva te pozvali policiju na broj 192. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu od građana koji su ostali anonimni na siguran su način preuzeli automatsku pušku, pet ručnih bombi (M75, M52P3, inertna bomba), sedam zračnih pušaka, upaljač za topničko streljivo i 370 komada streljiva raznog kalibra.Također je jedan građanin u šumskom predjelu pronašao tromblonsku kumulativnu minu M60 te pozvao policiju.

U Požeško-slavonskoj županiji, na području Pakraca, u utorak je građanin policajcima dragovoljno predao tromblonsku minu i 150 komada streljiva. Istoga dana, u mjestu Trenkovo, anonimni je građanin dragovoljno predao pušku. Sve navedeno izuzeto je i pohranjeno na sigurno do uništenja. S.L.
MAKNITE ZLO IZ SVOG DOMA
Podsjećamo građane da ne odbacuju ubojita sredstva na javne i privatne površine zbog opasnosti za ljude i životinje, a ako ih pronađu, da ih ne diraju, već odmah obavijeste policiju. Također, pozivamo građane koji nelegalno posjeduju oružje da donesu odluku o dragovoljnoj predaji i podrže navedenu kampanju te se tako riješe “zla” iz svog doma - upozorila je Kata Nujić iz PU brodsko-posavske.

Možda ste propustili...

VISOKI KAZNENI SUD O ŽALBI ODBJEGLOG OPTUŽENIKA

Odbijeni zahtjevi Zorana Mamića