Tehno
TEST: HUAWEI WATCH FIT 3

Impresivan sat od mogućnosti do cijene
Objavljeno 1. lipnja, 2024.
Isprobali smo najnoviji pametni sat koji potpisuje Huawei, koji stiže i s povoljnom cijenom, što će privući mnoge
Pametni satovi već niz godina drže primat na tržištu satova. Iako smo već puno puta spomenuli, tomu je tako jer pametni satovi, osim što mogu izgledati odlično, za razliku od svoje analogne braće, donose i niz mogućnosti koje korisnici cijene – od praćenja zdravlja, sportskih aktivnosti do informiranja i sinkronizacije s pametnim telefonima. Tijekom godina viđali smo razne izvedbe, od imitiranja analognih modela do futurističkih izvedbi, a posljednjih nekoliko godina glede stila "in" su kvadratni satovi. Upravo je takav, trendovsk,e i Huawei Watch Fit 3. Međutim, osim trendom ovaj sat nastavlja oduševljavati i u svim drugim područjima.

Vrhunska izrada



Huawei Watch Fit 3 stiže u već prepoznatljivom Huawei pakiranju. Kompaktna kutija otkriva na sebi sve bitne informacije koje sat posjeduje, a unutar pakiranja je osim sata naravno i kabel s magnetnim priključkom za punjenje te neizostavne upute. Moramo odmah na početku spomenuti cijenu po kojoj se ovaj sat prodaje, 169 eura. Cijenu na početku spominjemo uglavnom kod cjenovno pristupačnih gadgeta kako bismo poslije opravdali kompromise, nedostatke i mane koji nam smetaju kod testiranog uređaja. Međutim, u slučaju Huawei Watch Fit 3 cijenu navodimo na početku da bismo i vama dočarali naše čuđenje kako je Huawei uspio proizvesti ovakav (prema svim kriterijima odličan) sat. Huawei Watch Fit 3 svojim izgledom itekako podsjeća na pametne satove giganta iz Cupertina, pa se tako i prilikom našeg testiranja nemali broj puta netko zabunio i upitao kakav nam je Apple Watch. Naravno, drugi pogled na sat otkriva da je to Huawei, a da u to nema sumnje, potvrđuje i poveći Huawei natpis na remenu. Sat na ruci i pod prstima ostavlja izvanredan dojam visoke kvalitete i filigranske preciznosti izrade. Završna obrada je na nivou višestruko skupljih modela. Debljine samo 9,9 milimetara, uz odličnu krunicu s primamljivim taktilnim osjećajem i haptičkom vibracijom, sat nikako ne bismo svrstali u kategoriju ispod 200 eura. Uključivanjem sata pažnju nam zaokuplja veliki, 1,82-inčni, AMOLED ekran s maksimalnom svjetlinom od 1500 nita.

Narukvica je izrađena od ugodne i rastezljive tkanine od umjetnih materijala, posebna je što se s pomoću čička može prilagoditi svakom zapešću, pa tako nema više kompromisa oko udobnosti i dobrog držanja sata, što često muči korisnike kod predefiniranih kopči. Certifikat IP68, s otpornošću do pet atmosfera tlaka, zadovoljit će sva planirana povremena plivanja, tuširanja ili možda neplaniranu kišu. Dakle, u vezi s izradom, materijalom i dojmom s Huawei Watch Fit 3 nećete pogriješiti.

Hrpa aplikacija


U pozadini sat pokreće Harmony OS, već etablirani OS iz Huaweija. Softverski sat je dobro ispeglan, i "suradnja" s pametnim telefonima iz Android ili Apple skupine bit će odlična. Naravno, povezivanje s pametnim telefonima iz iste kuće nije potrebno ni naglašavati. Za upravljanje satom, kao i za praćenje svih zdravstvenih i sportskih aktivnosti, koristi se aplikacija Huawei Zdravlje. Sat nudi mogućnost praćenja više od 100 sportskih aktivnosti, a u vezi sa zdravljem tu je sve što prosječan korisnik želi - od kalorija, koraka, otkucaja srca, praćenja sna do stresa itd. Ono gdje Huawei Watch Fit 3 još "obara" izazivače je autonomija. Opet s obzirom na cjenovni razred, male dimenzije, zaslon, sat nudi više no zadovoljavajućih pet dana autonomije. Jasno, ovisno o intenzitetu upotrebe, uključivanjem prikaza Always on autonomija može varirati.

Jedini, ali samo jedini, nedostatak koji smo uočili jest – izostanak NFC plaćanja. Iako nije nešto bez čega se ne može, moramo priznati da bi nam ta funkcionalnost bila dobrodošla na ovakvom satu. No i bez NFC plaćanja Huawei Watch Fit 3 nevjerojatno je impresivan sat, posebno uzmemo li u obzir njegovu cijenu. Uz mogućnosti koje će zadovoljiti veliku većinu, a posebno ako vam plaćanje satom nije nešto nužno, Huawei Watch Fit 3 lako je preporučiti.
 
Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike