Osijek
OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Savjet mladih Osječko-baranjske županije i Savjet Mladih Grada Osijeka organiziraju tradicionalni natječaj za najbolji maturantski slogan. Prijave za slogan otvorene su u srijedu, zaključno s ponedjeljkom (13. svibnja) do 23.59. Što se tiče područja Grada Osijeka, Savjet mladih Grada Osijeka osigurao je tri nagrade, te će najkreativniji maturant moći osvojiti 265 eura za najbolji slogan, iznos od 130 eura namijenjen je za slogan koji osvoji drugo mjesto, a 75 eura ide za treći najbolji slogan.

Nakon toga, 15. svibnja, slijedi objava svih prijavljenih slogana sukladnih pravilima natječaja. Slogani će biti objavljeni na Facebook stranicama Savjeta mladih Grada Osijeka i Savjeta mladih Osječko-baranjske županije. Procedura je sljedeća, "najlajkanijih" pet slogana do 20. svibnja u 23.59 ući će u finale, a Povjerenstvo imenovano od organizatora odabrat će one najbolje za 2024. godinu. Konačni rezultati bit će objavljeni 23. svibnja, čime će dobitnici imati priliku za dodatno slavlje na norijadi. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti preko poveznice https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfbOfEEs.../viewform...Objavljena su i pravila natječaja, a u njima stoji kako maturanti mogu poslati maksimalno tri slogana po razredu, a slogani ne smiju biti uvredljivi po bilo kojoj osnovi, na to će se posebno paziti. Također, glasanje za maturantske slogane obavljat će se isključivo na službenim Facebook stranicama Savjeta mladih Grada Osijeka (škole s područja Osijeka) i Savjeta mladih Osječko-baranjske županije (škole s područja ostatka Županije). Također je notirano kako jedan lajk nosi jedan glas. Upozoravaju se također svi koji će se prijaviti na natječaj, kako će slogane sa sumnjivim lajkovima povjerenstvo diskvalificirati s natječaja, a među sloganima s najviše lajkova (po 5) povjerenstvo će odabrati dobitnike prve tri nagrade.

Natječaj će izazvati pozornost, a iščitavajući najbolje maturantske slogane prethodnih godina, nema sumnje kako će kreativni osječki maturanti odlično obaviti svoj posao. M.Bugarić