Regija
UZ GRADONAČELNIKOVU PORUKU “DA GA ČINE LJUDI”:

Đakovo slavilo Dan grada
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Gradska priznanja ove godine primilo 10 zaslužnih pojedinaca i kolektiva
ĐAKOVO



Polazeći od one da grad čine njegovi ljudi, gradonačelnik Marin Mandarić, čestitajući u srijedu sugrađanima Dan grada, 8. svibnja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća (GV) poručio je da grad nije samo gradska uprava, politika, skup zgrada nego društvena zajednica u svojoj cjelovitosti. Pozvavši na poticanje zajedništva, tolerancije, rekao je "da bi išli još više naprijed, potrebno je još malo više".

- Svi govorimo o boljem sutra; ono je već tu, no treba još više gurati naprijed - svatko od nas iz svog kuta odgovornost - rekao je Mandarić i uz ostalo, poručivši kako je Hrvatska, kao mlada država za kojom je 30-ak godina, stasala u respektabilnu europsku državu zahvaljujući braniteljima i prvom hrvatskom presjedniku, dr. Franji Tuđmanu.



Na početku akademije predsjednik GV-a Pavo Cindrić pozdravio je izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora - saborskog zastupnika Gorana Ivanovića, izaslanika predsjednika Vlade RH - obnašatelja dužnosti osječko-baranjskog župana Matu Lukića, počasnog građanina Đakova Vladimira Šeksa, saborske i EU zastupnike, predstavnike vojnih vlasti, kao i crkvenih predvođenih đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem, predstavnike gradova i općina prijatelja ispred kojih je čestitke gradu slavljeniku uputio Luka Krstanović (Tomislavgrad).



Đakovu je njegov dan čestitao i Vladimir Šeks, podsjetivši na superoizbornu 2024. i lokalne izbore 2025., uz ocjenu da su turbulentna vremena puna sigurnosnih izazova.



- Plameni mogućeg 3. svjetskog rata već se potpaljuju i potrebno je iznad svega ulagati u obrambene sustave zemlje - rekao je Šeks.



- Đakovo napreduje i veze vez po vez. Veličinom je drugi grad u OBŽ-u i zajedno s Osijekom i drugim gradovima te svim općinama čini zamašnjak svega onoga što radimo u posljednjih sedam godina tijekom kojih smo među drugima promijenili percepciju o Slavoniji - poručio je Mato Lukić.



- Drago mi je što je gradonačelnik govorio o ljudima, a to nema mjerljivu vrijednost - poručio je Goran Ivanović, podsjetivši na Vladin projekt Slavonija.



U nastavku su Cindrić i Mandarić uručili gradska priznanja laureatima. Pojedinačna Godišnja nagrada Grada pripala je s. Svjetlani Paljušević, kao i Enrihu Merdiću, a skupna Godišnja nagrada Foto-kino klubu Đakovo. Povelju zahvalnosti primilo je sedmero zaslužnih pojedinaca i kolektiva - Rukometni klub Đakovo, Košarkaški klub Đakovo, KUD Šokadija Budrovci, dimnjačarski obrt Budrovac, Đakovačke mažoretkinje KUD-a Sklad te Jozo Glavurdić i Perica Marinović. U ime nagrađenih zahvalila je s. Svjetlana Paljušević. Za Dan grada položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod križa na Groblju, u dvorištu Reichsmann održana je humanitarna akcija Dobro je činiti dobro, koncert Bećarinama za dušu, a na stadionu nogometna utakmica Torpeda Kuševac i satničke Mladosti.

Suzana Župan
Možda ste propustili...

USPJEŠNA TERENSKA VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE KOD PODRUČNE ŠKOLE U MARIJANCIMA

Službe spremne za olujno nevrijeme

VATROGASNO NATJECANJE GRADA SLATINE

Spretnost pokazalo 240 natjecatelja svih uzrasta

Najčitanije iz rubrike