Osijek
U SUBOTU NA TRGU SLOBODE

Hod za život 5. put u Osijeku
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Nema nerođenog djeteta koje nekome nije važno. Svako je dijete željeno od nekoga. Svako dijete u prvih devet mjeseci života u majčinoj utrobi još intenzivnije nego inače u životu treba zaštitu majke, obitelji i driuštva - kazala je Dora Kujek, članica organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, najavljujući subotnje okupljanje na lijevoj dravskoj obali kod pješačkog mosta u 10 sati. Predstavljajući rutu Hoda, Lidija Blagojević, glavna koordinatorica za grad, i jedan od koordinatora Luka Blagojević kazali su da je ovo u Osijeku peti Hod.

- Prijeći ćemo Dravu hodajući mostom, krećući se prema konačnoj točki na Trgu slobode promenadom, Ribarskom ulicom, preko Trga Ante Starčevića i kroz Prolaz Julija Benašića. Imat ćemo prigodan program na početku i na Trgu slobode. Očekujemo podršku Osječana. Žene koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomske nestabilnosti ili pritiska okoline. Tražimo da se majkama u takvim situacijama pomogne financijski i ističemo da pobačaj nikada nije rješenje ni za majku, ni za dijete, ni za oca. Želimo dati jasan zahtjev za zakonsku zaštitu života od njegova začeća. Poručujemo političarima na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini da se ohrabre i stanu u zaštitu života od začeća, jer svaki život je bitan - poručio je na najavnoj konferenciji Luka Blagojević. D.Pejić
GLAS ROĐENIH ZA ŽIVOTE NEROĐENIH
Geslo Hoda za život je “Glas rođenih za živote nerođenih”. “Većina majki rađa djecu, sva ljubav, pažnja, novac, zdravlje koje ulažemo u podizanje djece i obitelji nisu samo za naše ispunjenje i za našu životnu radost i smisao nego je to i objektivna vrijednost hrvatskog društva. Žalosti činjenica da žene koje su na poziciji moći omalovažavaju žene koje su kao svoj životni poziv odabrale skrbiti se za svoju obitelj, za svoju djecu”, kazala je Blagojević.

Možda ste propustili...

TUNJICI PETRAŠEVIĆU POVJEREN DRUGI DEKANSKI MANDAT NA PRAVNOM FAKULTETU

Reformom studijskih programa želimo se prilagoditi potrebama na tržištu rada i poslodavcima

GLAVNA TRŽNICA BUDI SVA OSJETILA

Na piji trenutno sve s predznakom “mladi”

U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Garmaz predstavlja knjigu o kulenu