Regija
U GRADSKOJ ČETVRTI OLAJNICA

Vukovar dobio BMX park
Objavljeno 6. svibnja, 2024.

VUKOVAR - U vukovarskoj gradskoj četvrti Olajnica u ponedjeljak je otvoren BMX park za čiju je gradnju Grad Vukovar osigurao sufinanciranje u iznosu od 28.000 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Park je posjetio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazivši nadu kako će njegove sadržaje koristiti svi vukovarski zaljubljenici u tu vrstu sporta, od najmlađih do onih starijih.

"Nakon 2021. kada smo otvorili skejt park, s današnjim danom u Vukovaru otvaramo i BMX park. Oba ta sadržaja su izgrađena na inicijativu mladosti grada Vukovara", kazao je Penava rekavši kako je izgradnja BMX parka koštala 90.000 eura.

Po njegovim riječima, BMX park izgrađen je na radost najmlađih sugrađana, rekreativaca i profesionalaca koji se bave ovim sportom.

"Cilj nam je bio povećanje i unaprjeđenje aktivnosti mladih i djece te obogaćivanje prostora za boravak, sport i rekreaciju u samom središtu grada", naveo je gadonačelnik Penava.

BMX park površine je 420 m2  s voznom površinom ukupne duljine 251,50 m, a u sklopu projekta uređena je i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju.

 

(Hina)

Možda ste propustili...

JEDINI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

U obitelji Trstenjak radi peta generacija kovača

Najčitanije iz rubrike