Regija
SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Učenici pokazali kreativne radove
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
Posjetitelji su mogli vidjeti mirisne svijeće, voćne sirupe, nakit, pletene vunene torbe...
DONJI MIHOLJAC - U Srednjoj školi Donji Miholjac održana je 36. Smotra učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola Osječko-baranjske županije i 2. školski proljetni sajam.

Na prigodnom svečanom otvorenju okupljene su pozdravili gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić.

- Izuzetno smo ponosni što smo domaćin ovogodišnje Županijske smotre učeničkih zadruga. Kroz učeničko zadrugarstvo potiče se kreativnost učenika, a svi njihovi radovi oduševljavaju iz godine u godinu. Svi prezentirani radovi učenika doista su vrijedni hvale - rekao je ravnatelj Perić. Pohvalio je i rad Učeničke zadruge Celestina.

- Izuzetno smo ponosni na naše učenike i učenike koji uspješno prezentiraju rad naše zadruge. Naša je zadruga izuzetno aktivna i djeca se rado uključuju u sekcije - rekao je ravnatelj.

Na ovogodišnjoj smotri, uz domaćina, Učeničku zadrugu Celestine, svoje originalne, ekološki prihvatljive i kreativne radove predstavili su učenici iz još 20 školskih zadruga iz svih dijelova županije. Bila je to, naime, prigoda da se na štandovima koji su bili postavljeni u školskom holu i hodniku vide, ali i kupe, brojni zanimljivi proizvodi koje su osnovci i srednjoškolci uz pomoć svojih mentora izradili. Ono što je posebno vrijedno je da se njihov rad oslanja na lokalnu baštinu i povijest.

Posjetitelji su mogli vidjeti šaroliku lepezu proizvoda, od cvijeća u staklenkama, biljnih terarija, mirisnih svijeća i sapuna, džemova, voćnih sirupa pa do didaktičkih slagalica, nakita i pletenih torbi od vune.



- Obišla sam štandove i oduševljena sam ponudom učeničkih radova. Učenici su inovativni, a štandovi maštovito dekorirani. Doista jako pohvalno - rekla nam je jedna od posjetiteljica.

Snježana Fridl
Tri najuspješnije UČENIČKE zadruge
Na okruglom stolu prosudbeno povjerenstvo je vrednovalo svaku učeničku zadrugu prema određenim elementima i kriterijima. Plasman na Državnu smotru ostvarile su tri učeničke zadruge: UZ Čuvarkuća iz Osnovne škole Viljevo, UZ Celestina iz Srednje škole Donji Miholjac i UZ Ivan Štark iz Centra za odgoj i obrazovanje Osijek.

Najčitanije iz rubrike