Osijek
DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
“Danas se često nađemo kako se brinemo oko budućnosti, kako imamo osjećaj da je naša sadašnjost opterećujuća i kako stojimo na mjestu jer ne vidimo kako bismo mogli doći do našeg cilja. Što ako biste na zaigran i kreativan način uspjeli umanjiti svoj strah od budućnosti? Što ako biste uspjeli osvijestiti da su svi potrebni resursi u vama? Što ako biste pronašli svoju amajliju koja će vas podsjetiti da se ne trebate bojati? Što ako biste kroz igru i smijeh shvatili kako dalje?"

Tim riječima organizatori pozivaju na "Moj otok", prvu u nizu dramaterapijskih radionica na kojoj će polaznici imati priliku izgraditi svoje otoke koji opisuju njihovu sadašnjost i njihovu budućnost. Polaznici će na kreativan način moći izraziti svoje viđenje ovog trenutka, ali i kako zamišljaju idući trenutak u svom životu.

“Radionica pomoći će polaznicima da probude svoju maštu, da ožive kreativnost u sebi, da se zaigraju te na blag i kreativan način pobijede svoju anksioznost oko budućnosti i onog što ih čeka nekada, negdje. Dramaterapija je podsmjer Kreativnih terapija, te se koristi alatima dramske umjetnosti za izražavanje emocija i stanja koja su u nama, te se na kreativan način dolazi do rješenja problema", kaže voditeljica Iris Tomić.

Radionica "Moj otok" održat će se 12. svibnja s početkom u 10 sati u Kući Biljkinog oca u Lugu. Prethodno glumačko iskustvo nije potrebno. Broj je mjesta ograničen, a prijave su na poveznici: https://forms.gle/MufWuWkZkiiswvah6. I.R.G.
Možda ste propustili...

OPĆINA ČEPIN PROVODI PROJEKT ZAŽELI BOLJI ŽIVOT

Pomoć u kući 32 mjeseca imat će čak 180 Čepinaca

Najčitanije iz rubrike