Regija
NA AKTUALCU O KOMUNALIJAMA

Vinkovačka ulica u rekonstrukciju će u 2026. godini
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Prema izrađenom troškovniku, Grad će za tu investiciju morati osigurati čak 2,5 milijuna eura
ŽUPANJA - Komunalna problematika i gradnja infrastrukture na području Županje bila je u fokusu vijećnika na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.

Predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Mladena Stažića zanimalo je imaju li odgovorni u Gradu plan dovršetka nezavršenog dijela Ulice Petra Svačića koja je uređena do kućnog broja 107, jer je ostatak asfalta, ustvrdio je, vidno oštećen i sanacija je nužna. Upitao je i za mogući početak rekonstrukcije Vinkovačke ulice. Gradonačelnik Damir Juzbašić kazao je da je građevinska dozvola za Vinkovačku ulicu ishođena tek sredinom 2023. godine. Prema izrađenom troškovniku, Grad će za tu investiciju morati osigurati čak 2,5 milijuna eura. Usporedbe radi, a govoreći o financijskoj zahtjevnosti projekta, naveo je da ove godine u rekonstrukciju ide Ulica Vojne krajine, stajat će oko 240.000 eura, a osigurat će se iz kreditnih sredstava. Grad će vlastitim sredstvima riješiti trenutačno jedinu neasfaltiranu cestu na Šlajsu, a ona neće probiti iznos od 200.000 eura.

Rekonstrukciju Vinkovačke ulice Juzbašić je nazvao infrastrukturnim prioritetom broj jedan u gradu. "Nagodinu su lokalni izbori i volio bih da se svi dogovorimo da nam predizborno obećanje svima bude isključivo Vinkovačka ulica, da ne pričamo nikakve bajke da ćemo u budućnosti čuda raditi", pozvao je. Iznio je podatak da Grad Županja u jednom mandatu fiskalno može podnijeti 2,5 do tri milijuna eura kredita. "Vjerujem da aklamacijom možemo reći da je to Vinkovačka ulica", ustvrdio je i dodao da će, što se tiče njega i vizije kakvu ima, 2026. i 2027. godina biti vrijeme kompletne rekonstrukcije Vinkovačke ulice. Na tom se projektu, napomenuo je, polako počinje raditi već u ovoj godini. Osigurano je prvih 40.000 eura za sanaciju dijela pješake staze od Ulice Petra Preradovića do crkve koja je u iznimno lošem stanju, u dužini od oko 350 metara, što je integralni dio cijele građevinske dozvole za taj projekt.

Juzbašić je podsjetio da je u protekle tri godine, zbog izgubljenih dugogodišnjih sudskih sporova Grada, u vjetar otišlo čak 2,2 milijuna eura - jedna je Vinkovačka ulica "spržena" na sudske presude.

Vijećnika HDZ-a Pavu Lucića zanimalo je u kojoj je fazi izgradnja komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Sječine, a njegovu stranačku kolegicu Izabel Ilić kada će krenuti sanacija brojnih udarnih rupa na lokalnim cestama.

Marija Lešić Omerović
PROBLEM PARKIRANJA, DIVLJIH ODLAGALIŠTA...
Ivan Miličić (HDZ) upozorio je na problem parkiranja kod Doma zdravlja i zanimao se može li se u vezi s tim što učiniti. Upitao je i za rekonstrukciju Radićeve ulice i gradnju biciklističke staze koja će Županju povezati i s Bošnjacima. Vijećnik SDP-a Igor Katona osvrnuo se na problem divljih odlagališta na području grada. Osudio je neodgovorno i nesavjesno ponašanje pojedinaca koji smeće odlažu gdje im je volja unatoč činjenici da je u gradu organiziran redoviti odvoz otpada i da na raspolaganju imaju reciklažno dvorište. Na pitanja je odgovarao gradonačelnik, detaljno pojasnivši u kojoj je fazi svaki od spomenutih projekata, a o rješavanju problema na koje su upozorili vijećnici, zaključio je, vodit će se računa.

Možda ste propustili...

SVIBANJ - MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

U DVD-u Đakovo dan otvorenih vrata

SREDNJA ŠKOLA STJEPANA SULIMANCA

Novina: farmaceutski tehničar

Najčitanije iz rubrike