Regija
LIKOVNA KOLONIJA BELIŠĆANSKE UDRUGE BEL-ART

Trinaest je “likovnjaka” stvaralo u centru grada
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
BELIŠĆE - U sklopu obilježavanja Dana grada Belišća članovi Likovne udruge Bel-art održali su likovnu koloniju koja je privukla pozornost ljubitelja umjetnosti i drugih prolaznika. Trinaest "likovnjaka" okupilo se u centru grada kako bi svojim kistovima oživili pejzaže, likove i prepoznatljive gradske motive.

To slikarsko druženje, koje je postalo neizostavan dio kulturnoga života grada, svake godine privlači brojne sudionike. Likovna kolonija nije samo prilika za umjetničko izražavanje članova Bel-arta, već i za promociju lokalne kulture i ljepote Belišća. Slikari su sa svojim platnima i bojama zauzeli lokacije u centru grada, hvatajući u svojim djelima duh i atmosferu mjesta.

- Ova kolonija predstavlja priliku za nas umjetnike da pokažemo svoju inspiraciju i interpretaciju našeg Belišća svojim sugrađanima. Svaka slika nosi sa sobom priču i emocije koje su nas obuzele dok smo stvarali, i nadamo se da će to prenijeti i onima koji ih budu gledali - rekao je predsjednik udruge Bel-art Ivan Vajda.

Prolaznici su imali priliku promatrati likovne stvaratelje u akciji, raznolikost stilova i tehnika koje su koristili, i razgovarati s njima. T.L.
Možda ste propustili...

MIRKO DUSPARA, GRADONAČELNIK SLAVONSKOG BRODA

Gradski prijevoz besplatan za sve, uskoro stanovi u najam

NOVA PROCEDURA IZRADE PROSTORNIH PLANOVA

Odobreni projekti vrijedni 84.000 €

VEĆINA IH RADI U MEDICINSKOJ STRUCI

40 godina mature medicinskih sestara

Najčitanije iz rubrike