Regija
PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta
Objavljeno 30. travnja, 2024.
BELI MANASTIR



Kako bi se smanjio, točnije prevenirao, broj teško ozlijeđenih i poginulih osoba u prometnim nesrećama, pokrenut je Nacionalni program sigurnosti u cestovnom prometu, čiji je dio projekt KLIK - navika odgovornog ponašanja.

U sklopu projekta jučer je u Belom Manastiru održano predavanje i simulacija teške prometne nesreće, kako bi, prije svega srednjoškolci, shvatili koliko je važno vezati se sigurnosnim pojasom i pridržavati se svih ostalih propisa koji u prometu znače - život.

- Sigurnost vozača iznimno nam je važna, pa smo organizirali ovaj preventivni program kako bi se mladi vozači upoznali s opasnostima koje im prijete u prometu - istaknuo je Ivica Tkalec, načelnik PP-a Beli Manastir, objašnjavajući kako su predavanje i simulacija teške prometne nesreće organizirani za učenike viših razreda srednjih škola, buduće sudionike u prometu. U ime HAK-a predavanje je održao Ekrem Bećirević, samostalni stručni suradnik za sigurnost cestovnog prometa.

- Predavanje se odnosilo na glavne uzročnike prometnih nesreća, a to su brzina, korištenje mobitela, alkohol i droga. Naglasak je bio na korištenju sigurnosnog pojasa, i to ne samo ne prednjim već i stražnjim sjedištima - rekao je, dodavši kako je, pokazujući na punu kinodvoranu Centra za kulturu, zadovoljan odzivom učenika, njihovih profesora i školskih ravnatelja. I. Getto

Ivica Getto
Prošle godine manje prometnih nesreća
 
 
- Lani se na baranjskim cestama dogodila 281 prometna nesreća, što je 13 manje nego 2022. godine, kada ih je bilo 268. Zabilježen je blagi porast prometnih nesreća s ozlijeđenom osobom. Dogodile su se, naime, 72 takve neseće, a prije dvije godine 59 - kaže Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP-a Beli Manastir, dodajući kako raduje činjenica što je 2023. godine zabilježena samo jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom, dok ih je 2022. bilo četiri.

Možda ste propustili...

SUVREMENI UVJETI ZA RAD

U OŠ Suhopolje uloženo 88.750 €

HUMANITARNA UTRKA WINGS FOR LIFE

Trčala je i ekipa HZŽ-a

Najčitanije iz rubrike