Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka
Objavljeno 30. travnja, 2024.
VINKOVCI



U sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024." u organizaciji Hrvatskog autokluba, Autokluba Vinkovci i Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Cilj je te prometno-edukativne aktivnosti što veći broj djece podučiti prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te tako povećati njihovu sigurnost u prometu.

To je 30. natjecanje koje organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Natjecanje se provodi za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Prije početka natjecanja učenicima se obratio Ivo Bikić iz Autokluba Vinkovci, informirajući ih o doprinosu ovog natjecanja u povećanju njihove sigurnosti u prometu u današnjim životnim okolnostima u kojima je sudjelovanje u prometu nužna svakodnevica, no ujedno potencijalno opasna aktivnost.

Voditelj poslova prometne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske Boris Klinec osnovcima, natjecateljima, skrenuo je pozornost na to koliko je važno da poznaju prometne propise. Djeca svakodnevno sudjeluju u prometu na cestama, stoga su znanje i vještina za sudjelovanje u cestovnom prometu ključni kako bi izbjegli opasnosti na cestama i sigurno stigli do svoga cilja, upozorio je Boris Klinec.

Na teorijskom dijelu provjereno je znanje učenika o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, dok su na praktičnom dijelu testirali svoje vještine upravljanja biciklom na postavljenom poligonu.

Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 40 učenika, 20 djevojčica i 20 dječaka iz deset osnovnih škola, a najbolja ekipa, dvije djevojčice i dva dječaka, predstavljat će svoju županiju i natjecat će se na državnom natjecanju koje će se ove godine održati u Puli.

Najbolje rezultate ostvarili su Ana Čoko, OŠ M. A. Reljkovića, Cerna (mentor Marko Zeleni), Jakov Majher, OŠ I. Brlić-Mažuranić, Rokovci Andrijaševci (mentor Ivan Dejanović), Sonja Krtić Landeka, OŠ I. G. Kovačića, Vinkovci (mentor Dražen Valentak), Sandro Knežević, Andrea Blaževac i Andrej Vidović, OŠ fra B. T. Leakovića, Bošnjaci (mentor Anela Đaković). M. Flego
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA TURISTIČKA LOKACIJA OPĆINE ČAČINCI I PP-A PAPUK

Staza mirisa bagrema - lagana šetnja za oporavak duha i tijela

OŠ ANTE STARČEVIĆA

Kulinarske radionice

MONS. JURAJ BATELJA PREDSTAVIO DVIJE KNJIGE:

Falsificirane su povijesne istine o blaženom Stepincu

Najčitanije iz rubrike