Sport
DVOSTRUKO SLAVLJE NEXE-A

Nakon pobjede nad susjedom slavio se rezultat iz Varaždina
Objavljeno 28. travnja, 2024.
Uoči početka slavonskog rukometnog derbija NEXE - Bjelin Spačva Vinkovci u Našicama publika je pljeskom pozdravila novog trenera "gromova" Krešu Ivankovića, ali i povratak Albina Etera na klupu kao pomoćnog trenera.

Ivanković je ostvario pobjedu u svom debiju, otkad je prošlog tjedna zamijenio Veselina Vujovića na trenerskoj poziciji, a sebe preselio na drugu poziciju na klupi. NEXE je slavio 34:24, no u našičkoj dvorani još veće slavlje bilo je nakon završetka susreta. Stigla je, naime, vijest da je Varaždin 1930 na svom terenu iznenadio Sesvete 30:29. Bila je to jako dramatična utakmica, u kojoj su domaći u posljednjoj minuti prvo postigli pogodak za vodstvo, a onda Sesvete nisu iskoristile posljednji napad, s kojim bi se približile tituli viceprvaka Hrvatske, čime bi prekinule 15-godišnju dominaciju NEXE-a na toj poziciji. S obzirom na to da NEXE ima bolji međusobni omjer od Sesveta, kolo prije kraja osigurao je i za ovu sezonu najmanje drugo mjesto. Čeka ga još gostovanje u Zagrebu u nedjelju, čime će zatvoriti ovogodišnju Ligu za prvaka, a onda i nastup u doigravanju za prvaka protiv istoga suparnika. Trener je nakon susreta imao dvostrukog razloga za zadovoljstvo. I zbog pobjede svoje momčadi, ali i rezultata u Varaždinu.

- Na kraju nas je pomazio rezultat, a ja moram odati priznanje svojim dečkima jer su odradili odličan cijeli tjedan. Znam da su to kvalitetni pojedinci koji i kao grupa jako dobro funkcioniraju. Malo smo se mučili na početku, očito je ono što je bilo prije ostalo u podsvijesti, ali na kraju smo se odužili našim navijačima. Slijedi priprema za Zagreb i još jednom idemo na glavu - poručio je novi trener NEXE-a.

Mnogima koji su gledali subotnji slavonski derbi svidjela se vinkovačka momčad, koja je u Našice stigla u nešto pomlađenom sastavu. Pred Vinkovčanima je važna utakmica u posljednjem kolu. U goste im dolazi Varaždin. Pobijede li a da istovremeno Poreč ne napravi iznenađenje u Sesvetama, na kraju će im pripasti četvrto mjesto, koje će sljedeće sezone donijeti Europski kup u Vinkovce.

- Ovo je već sada sezona iz snova za naš klub. Osigurali smo Final Four Kupa, a ako pobijedimo i u toj utakmici s Varaždinom kod kuće, izići ćemo u Europu. Imamo dosta ozljeda. Posljednjih desetak minuta u Našicama igrali smo s dečkima koji igraju treću ligu i zato je taj rezultat tako visoko izražen. Ono što mogu najaviti za sljedeću sezonu jest da će većina igrača ostati na okupu, pa vjerujemo kako možemo ponoviti ovogodišnju sezonu, ako ne i učiniti koji korak naprijed - rekao je Josip Mečić, trener Bjelin Spačve Vinkovci nakon slavonskog derbija.

K. Lacković
NEXE        34 (19)

Bjelin Spačva        24 (13)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor)

NEXE: Kuzmanović (6+2), Račić 2, Bakić 3, Vejin 5, Marguč 1, Car, Radovanović (4+0), Jotić 5, Gadža, Štrlek 3, Moslavac 1, Tomić 5, Cenić, Cohen 4, Melić 4 i Pribetić 1

BJELIN SPAČVA: Zovak 1, Mendeš, Greganić 1, Žulj 4, Božičević 1, Šrajer 1, Kolar (12+0), Lasić 1, Mažurana 2, Kuže 5, Jakirčević, Arsić 7, Rajković 1, Hideg i Stojanović

Sedmerci: NEXE: 1-1, Bjelin Spačva: 4-2; Isključenja: NEXE: 8 minuta (Vejin 2, Jotić 2, Moslavac 2, Cohen 2); Bjelin Spačva: 4 minute (Žulj 2, Lasić 2)

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Srebro i bronca za Slavonija-Žito

79 DANA PRIJE SVEČANOSTI OTVORENJA

Olimpijski plamen stigao u Marseille

Najčitanije iz rubrike