Sport
DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Finalna serija doigravanja košarkaša za prvaka Prve hrvatske lige nakon Rijeke stiže u osječki Gradski vrt. Prva etapa pripala je domaćinu i prvom nositelju, a to znači da Kvarner 2010 u slavonskoj metropoli ima prvu prigodu potvrditi titulu, ali i što je najvažnije, direktnu promociju u elitni razred.

Od njega su i dalje dva koraka udaljene Vrijednosnice Osijek, koje se sada pak na svom parketu moraju potruditi kako bi ostali konkurentni. Prvi dvoboj Brokeri nisu odradili dobro, jedan od rijetkih koji nije podbacio u porazu 77:64 bio je Robert Kujundžić, koji je dvoboj na Kozali zaključio s 15 poena i 11 skokova. U dva prethodna okršaja s istim rivalom ove sezone bio je jedan od raspoloženijih i učinkovitijih (u osječkoj pobjedi zabio 21, u onoj riječkoj 18). Ali utakmice dobivaju i gube momčadi, ne pojedinci, a stoji da su košarkaši s Drave bili ispod svoje razine na otvaranju finalne serije.

- Nije problem tko će dodatno iskočiti s brojkama ako je rezultat na kraju pozitivan i ako svi odradimo dobar posao na parketu. Nismo prije tri dana bili na potrebnoj momčadskoj razini, kao da smo malo izgorjeli u prevelikoj želji. Brzali smo u situacijama u kojima nismo smjeli, promašivali zicere, slobodna bacanja i izgubili čak 21 loptu. Previše za ovako važnu utakmicu. Očiti nedostatak koncentracije, koji je suparnik i kaznio. Sve su iskoristili, bolje su odradili uvod u seriju, koja neće završiti u subotu, kaže pouzdano krilo VROS-a, koji je uvjeren da se takvih 40 minuta sada neće ponoviti.

- Ako se ponovi, ostajemo bez još jedne prigode da izborimo direktnu promociju u Premijer ligu. Ulog je velik, možda je malo veći imperativ sada na nama. U zaostatku smo, igra nam samo jedna opcija, ali pokazali smo ove sezone da se znamo nositi s pritiskom, ali i Kvarnerom, kojeg smo dobili oba puta u prvenstvu. Sada je red da dobijemo i prvu u finalu - smatra Kujundžić, koji je još nešto posebno naglasio:

- Kod kuće nismo izgubili utakmicu još ove sezone. Sada je najvažnije da taj pozitivan niz ne pukne. Dobili smo sve u osnovnom ligaškom dijelu, čak smo svladali i jednog premijerligaša u Kupu (Alkar), stoga je jasno da nam je domaći parket itekako jak adut. Vjerujem da će stoga i podrška s tribina biti dodatni poticaj, treba nam sada više nego ikad dosad - jasan je Kujundžić, koji, kao i njegovi suigrači mora zaboraviti ono što se dogodilo prije tri dana. Lošija partija nije smak svijeta, ništa još nije izgubljeno. Riječani su dobili prvi set, za naslov treba dva. Stoga je jasno koja je zadaća domaćina u subotu od 17 sati. N. Benčina
VRIJEME ZA POPUNJAVANJE TRIBINA
Prva utakmica u Dvorani Dinko Lukarić odigrana je u sjajnom ambijentu, kakav sada priželjkuju i Vrijednosnice Osijek. Kvarner 2010 je imao podršku tisuću svojih pristaša, a s obzorom na ulog, ali i dosadašnje igre, Brokeri su također zaslužili impuls s tribina. Na njima je dosada ove sezone najviše bilo 300-tinjak gledatelja, i to u polufinalu doigravanja protiv Samobora. Krajnja je vrijeme da i košarkaši s Drave dobiju pravu potporu, s njom će se svakako lakše do željene majstorice.

Najčitanije iz rubrike