Sport
DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Bjelobrđani priznaju: Zrinski je favorit, ali u Gradski vrt ne idemo s bijelom zastavom
Prošlu etapu prekinut je pozitivan niz nogometaša BSK-a u SuperSport Prvoj ligi. Nakon četiri utakmice bez poraza (tri pobjede i remi), Bjelobrđani su poklekli na svom terenu, bolji od njih bili su Šibenčani s 3:1. Imao je BSK neke šanse, ali treba biti realan i priznati, gosti sa Šubićevca bili su bolji i zasluženo slavili u Slavoniji.

Nakon poraza od drugoplasirane momčadi prvenstva momčad BSK-a u sklopu 27. kola SuperSport Prve lige u današnje popodne (petak) čeka sudar sa susjedom iz Osijeka i liderom prvenstva, Zrinskim Osječko 1664.

- Pogled na tablicu jasno kazuje tko je u današnjem susretu favorit, to je naravno Zrinski, ali mi u Gradski vrt ne idemo bez ambicija, želimo nešto uzeti i nadam se da ćemo uspjeti - kaže trener nogometaša iz Bijelog Brda Denis Krstanović.

U bjelobrdskom taboru ovog je proljeća atmosfera mnogo bolja i ugodnija nego jesenas. BSK je dugo vremena tavorio na samom dnu tablice. U jednom se trenutku činilo da će ostanak među prvoligašima biti nemoguća misija, ali Krstanović i njegova momčad cijelo su to vrijeme vjerovali kako se mogu izvući iz teške situacije. I izvukli su se, još su u borbi za ostanak, ali bar više nisu posljednji u poretku, iza njih su trenutno Orijent i Solin.

- Tu smo gdje jesmo, ostanak nismo osigurali, imamo još sedam kola, dosta bodova u igri, ali smo htjeli imati sve u svojim rukama, i to sad imamo. Ne ovisimo ni o kome osim o sebi, svojim igrama i rezultatima - dodaje Krstanović, čija je momčad doista ovoga proljeća doživjela preporod. Djeluje dobro, kompaktno, a što je važno i psihički se sredila. No hoće li to sve biti dovoljno da bi se iznenadio lider.

- Cijenimo i poštujemo ono što radi Zrinski, igraju pragmatičan i pravi natjecateljski nogomet, momčad su sa samog vrha tablice, ali mislim da imamo šansi u Gradskom vrtu - dodaje Krstanović koji danas neće moći računati na kartonirane Pejića i Mekića, a izvan stroja je i ozlijeđeni Škrijelj.

Gazda kluba iz osječkog Gradskog vrta Ivan Komak nedavno je uzburkao nogometne duhove, posebice u Dalmaciji, kad je rekao da "Šibenik stimulira sve suparnike Zrinskog i nudi im 30.000 eura za pobjedu nad liderom".

- Nama nitko ništa nije ponudio, posebice ne novčanu stimulaciju. Nije se javio Zrinski kad smo igrali sa Šibenikom, a ni Šibenčani uoči današnje utakmice. Valjda računaju igrat ćemo na sto, pa i više posto, jer nam trebaju bodovi - dodao je Krstanović kroz smijeh ne želeći se petljati u priču o navodnom stimuliranju i nuđenju novca suparnicima.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike