Regija
MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća
Objavljeno 17. travnja, 2024.
GUNJA



U centru za manifestacije i kulturu Novigrad - Cittanova (CMIK) nedavno je zatvoreno u 34. Novigradsko proljeće, smotra darovitih učenika iz cijele Hrvatske od 5. do 8. razreda osnovne škole, koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u raznim područjima.

I ove je godine Škola stvaralaštva ponudila široku lepezu radionica koje uvijek povezuje jedna tema, a ovogodišnja je bila "Krug", o kojoj se različitim izražajnim sredstvima – riječju, slikom, zvukom i pokretom - u čak 19 radionica kreativno izrazilo više od 300 nadarenih osnovnoškolaca.

SKIG-ovci Mia Dugonjić, Ana Čagalj i Lorena Perek, zajedno s voditeljicom filmske družine Anitom Tufekčić, bili su dio ovogodišnjeg krugolandijskog Novigradskog proljeća i polaznici televizijske radionice, koju su zajedno s 14 polaznika vodili Lara Drušković i Stjepan Petković. Mia Dugonjić za iskustvo na Novigradskom proljeću kaže da je bilo fenomenalno. Budući da je bila i prošle godine, znala je da ju čeka predivnih sedam dana gdje će upoznati mnogo novih ljudi koje će pamtiti do kraja života. Na televizijskoj radionici naučila je nešto više o kameri, a to ju najviše i zanima. Ana Čagalj i Lorena Perek kažu da će im Škola stvaralaštva ostati u nezaboravnoj uspomeni. Na televizijskoj radionici naučile su mnogo novih stvari, a izdvajaju snimanje i montažu. Sve se učenice nadaju da će biti pozvane i dogodine.

Anita Tufekčić, voditeljica filmske družine u gunjanskoj osnovnoj školi i hospitantica na televizijskoj radionici, oduševljena je darovitošću učenika koji su tijekom samo šest dana, u okruženju koje potiče kreativnost, nezaustavljivo stvarali nova umjetnička djela. U Novigradu je vladalo neupitno pravilo - uvijek biti autentičan, navode iz OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja, Studija kreativnih ideja.

Organizatori Novigradskog proljeća bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola – Scuola elementare Rivarela, Novigrad. D.S.R.
Najčitanije iz rubrike