Regija
DOPRINOS RAZVOJU TURIZMA

Antun Leaković - dobitnik nagrade Simply the Best
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Dugogodišnji stručni vodič Šumarskog muzeja nagrađen za kreativnost i oblikovanje postava
BOŠNJACI - Dugogodišnji stručni vodič Šumarskog muzeja u Bošnjacima Antun Leaković dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Osoba dobitnik nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude. Nagrada mu je uručena na tradicionalnom godišnjem poslovnom susretu i druženju djelatnika iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica - turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji. Ove je godine prigodna svečanost održana u resortu Crvena luka u Biogradu na Moru.

Nagrade već četrnaest godina zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i burza PUT, a dodjeljuju se za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude. "Posebno nas veseli vijest da je Antun Leaković dobio nagradu Simply the Best. Prijedlog i kandidaturu napravila je Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije. Čestitamo našem Antunu Leakoviću na kreativnom radu i oblikovanju ponude Šumarskog muzeja u Bošnjacima. Njegova kvaliteta prezentacije ne samo da doprinosi očuvanju kulturne baštine i tradicije lokalne zajednice već je i značajno doprinijela izgradnji prepoznatljivosti ove muzejske ustanove i destinacije Srijema i Slavonije", poručuju iz Vukovarsko-srijemske županije.


Zamoljen za komentar, dobitnik Antun Leaković nije skrivao ponos i sreću. "Moram priznati da je za mene ova nagrada doista bilo veliko iznenađenje i priznanje za moj dugogodišnji rad. Izuzetno mi je drago i presretan sam što je netko, rekao bih, neutralan, i u rubnim područjima Hrvatske, u provinciji, prepoznao kvalitetu i turističke ponude i nastojanja da postanemo što prepoznatljiviji na turističkoj karti Hrvatske. Vjerujem da smo u tome i uspjeli", kazao je. Od 1. srpnja 2013. bio je na čelu Šumarskog muzeja, a jedan je i od inicijatora njegova osnutka. Napunio je 40 godina radnog staža i od prije nekoliko mjeseci je u mirovini, ali je, priznaje, i dalje spreman pridonositi njegovoj promociji.

Sadržajno bogat, pregledan i zanimljiv, Šumarski muzej u Bošnjacima, jedan od dvaju u Hrvatskoj, među najljepšim je muzejima takve vrste u Europi i jedinstven turistički adut, na ponos šumarima i mještanima Bošnjaka.

Marija Lešić Omerović
TURISTIČKI ADUT U BOŠNJACIMA
Šumarski muzej u Bošnjacima reprezentativan je i na hrvatskoj i na europskoj razini, a nudi originalan prikaz povijesti i sadašnjosti šumarstva. Jedinstvena muzejska zbirka ima 13 zasebnih cjelina, koje se naslanjaju jedna na drugu. Smješten je u središtu sela, u zgradi nekadašnje Pučke učione, sagrađene davne 1869. godine. Otkako je otvoren 2007. postao je mjesto brojnih događanja i okupljanja mještana i posjetitelja sa svih strana. U prizemlju i na katu, na površini od 500 četvornih metara, postavljeni su stalni postavi, a u parku i dvorištu muzeja vanjski su eksponati. U potkrovlju muzeja redovito se organiziraju razna kulturna događanja. Općinski načelnik Andrija Juzbašić nazvao ga je svojevrsnim hramom kulture.

Možda ste propustili...

VUKOVAR PROSLAVLJA DAN GRADA

Koncerti, sport, domaća jela...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike