Osijek
OBNOVLJEN DNEVNI BORAVAK

Rotaract klub i Umjetnička škola uredili Zavod za dječju psihijatriju
Objavljeno 9. travnja, 2024.

Kako bi omogućili bolje uvjete za rehabilitaciju i podršku mladim osobama koje se suočavaju s mentalnim izazovima te ujedno i osvijestili javnost o važnosti mentalnog zdravlja među mladima, članovi Rotaract kluba Osijek u suradnji s Rotary klubom Osijek odlučili su se za obnovu dnevnog boravka Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Ivana Rašić, predsjednica Rotaract kluba Osijek, istaknula je u utorak u povodu završetka obnove da je Klub radio na različitim projektima i događajima na kojima je prikupljan novac za ovaj projekt.

- Ako je ikome potrebna pomoć, to su naši najmlađi. Vidjevši da je dnevni boravak u lošem stanju, krenuli smo u akciju, te prikupili 3000 eura za njegovu obnovu. Sve je počelo obnovom zidova i postavljanjem novih rasvjetnih tijela, u čemu nam je pomogla tvrtka Građevinarstvo Spajić, a učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek oslikali su zidove. Također, nabavljen je potpuno novi namještaj kako bi se djeca i zaposlenici osjećali ugodnije - rekla je predsjednica Rotaract kluba Osijek.

Profesorica Jelena Lulić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna istaknula je kako su poziv Rotaract kluba prihvatili bez oklijevanja jer njihova škola i inače sudjeluju u sličnim aktivnostima.

- To su uvijek lijepe i zanimljive suradnje i drago mi je što smo mogli pridonijeti ovako plemenitom projektu, koji će djeci osigurati ugodniji boravak - rekla je prof. Lulić.
I. Alilović

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

Najčitanije iz rubrike