Kultura
TURISTIČKA ZAJEDNICA ZAGREB DARUJE

Besplatni koncerti povodom Uskrsa
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove godine, prigodnim koncertima, obilježava Uskrs i uskrsne blagdane u glavnom gradu Hrvatske. Tako će, u razdoblju od 31. ožujka do 7. travnja, na različitim lokacijama nastupiti glazbenici i ansambli koji će svim posjetiteljima pružiti priliku da uživaju u bogatoj glazbenoj baštini. Ulazi na sve koncerte su besplatni.

Na Uskrs, 31. ožujka, u 20 sati, u grkokatoličkoj konkatedrali (Ćirilometodska 1) nastupa Zagrebački kvartet, koji ponovno možete slušati uživo u utorak, 2. travnja, u 20 sati u Muzeju grada Zagreba (Opatička 20). U petak, 5. travnja, u 19 sati, u crkvi sv. Ivana Krstitelja (Nova Ves 64a) nastupa Projekt Lazarus. U nedjelju, 7. travnja, u 19 sati, u istoj toj crkvi koncert će održati Komorni zbor "Ivan Filipović".

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, tradicionalno počinje i nova sezona Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije koja se održava uz podršku TZGZ-a. Ceremonija kreće u 11.30 spajanjem konjičkog i pješačkog postroja te predajom stijega na križanju Mesničke ulice i Ilice, a završava u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, primopredajom stijega i razdvajanjem stroja. Program izvodi 12 pješaka i tri konjanika, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta Smjena straže se otkazuje.

Turistička zajednica grada Zagreba želi svim posjetiteljima i sugrađanima sretan i blagoslovljen Uskrs te poziva sve da se pridruže ovim jedinstvenim događanjima.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike