Sport
PREKID USPJEŠNE SURADNJE

Nakon gotovo šest godina stigao - kraj
Objavljeno 27. ožujka, 2024.

Bivši osvajač Wimbledona, hrvatski tenisač Goran Ivanišević, više nije trener prvog tenisača svijeta Novaka Đpokovića. Suradnja između Ivaniševića i Đokovića bila je uspješna, trajala je gotovo šest godina, ali sad je na zajednički rad stavljena točka. Iako srpski mediji pišu kako je raskid suradnje šokantan, neočekivan..., u tenisu su to normalne stvari. Nakon određenog razdoblja dođe do zasićenja te igrač ili trener traže drugu opciju.



- Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije posluživanja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo donijeli servis nego i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame - napisao je Đoković na svom Instagram profilu uz dodatak:

- Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te - zaključio je objavu Novak Đoković.

I dok mnogi komentiraju prekid uspješne suradnje, Goran se javno ne oglašava. On je dosta zatvoren. Samo je na Instagram profilu stavio srce i sklopljene ruke.

Navodno su se prvi razgovori o mogućem prekidu počeli voditi nakon završnog Mastersa u Torinu prošle godine. To je nastavljeno i tijekom prvog ovogodišnjeg Grand Slama, Australian Opena, na koji je Đoković došao po naslov, ali je u polufinalu naletio na Jannika Sinnera i ispao. Nakon toga Đoković je razočaranje doživio i u Indian Wellsu, gdje je poražen u 3. kolu, trenutačno je kod kuće u Beogradu, gdje trenira za nastavak sezone. Nenad Zimonjić trebao bi privremeno zamijeniti Ivaniševića, no nije poznato tko će biti novi Đokovićev trener. I. Liović
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike