Crna kronika
ČETVORICA ZAVRŠILA NA TRIJEŽNJENJU

Pijani i drogirani bježali su policiji
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Četiri vozača završila su u utorak u policijskim postajama, ili na triježnjenju ili dok ih ne popusti djelovanje droga. Dvojica su zaustavljena u Brodsko-posavskoj, a još dvojica u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Novogradiški su policajci u 12.45 u Novoj Gradiški zaustavili automobil kojim je upravljao 53-godišnjak, s kojim se kao putnik u vozilu nalazio 52-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,29 promila te je testiran na prisutnost droga čime je utvrđeno da u organizmu ima kokaina. Nadalje, 52-godišnji putnik odbio je ponuđeno alkotestiranje i testiranje na prisutnost droga te su obojica odbila uzimanje uzoraka (vađenje krvi) radi analize na prisutnost opijata u organizmu. Kada su policajci od 52-godišnjaka zatražili da im pokaže osobnu iskaznicu na uvid, on ih je počeo vrijeđati i udaljavati se, no policajci su ga spriječili u bijegu i uhitili. Obojica su odvedena u policijsku postaju.

Istoga dana, oko 9.20, 59-godišnjak iz Osijeka upravljao je automobilom osječkih registracija, kolnikom Trpinjske ceste u Vukovaru i nije stao kada su ga policajci pokušali zaustaviti s pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova sa službenog policijskog vozila, nego je povećanom brzinom nastavio kretanje. Nakon kraćeg vremena 59-godišnjak je zaustavio vozilo, a policajci su utvrdili da ima 2,29 promila alkohola u krvi. Uz optužni prijedlog doveden je na Općinski sud u Vukovaru radi provođenja žurnog prekršajnog postupka.

Drugi je vozač, 41-godišnjak iz Vinkovaca, oko 16 sati, upravljajući automobilom vinkovačkih registracija pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,12 promila, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Dugoj ulici u Vinkovcima. Naime, zbog nepropisnog kretanja kolnikom i utjecaja alkohola 41-godišnji vozač sletio je vozilom na zelenu površinu, gdje je udario u automobil vinkovačkih registracija, koji je prethodno na zelenoj površini parkirala 59-godišnjakinja, a potom u cestovni kanal, gdje se vozilo i zaustavilo. Vozaču će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja nepropisnog kretanja i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kojima je izazvao prometnu nesreću. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike