Crna kronika
IZMEĐU OSIJEKA I TENJE

U sudaru troje ozlijeđenih, kriv pijani vozač
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Između Tenje i Osijeka u ponedjeljak u 21 sat dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnji vozač iz Silaša zbog neprilagođene brzine automobilom udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozač je imao 1,57 promila alkohola u krvi. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna od 3040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U ponedjeljak na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zatečeno sedam pijanih vozača, i to pet vozača automobila i jedan vozač bicikla i teretnog automobila najveće dopuštene mase 6500 kilograma. Najviša koncentracija alkohola, 1,90 promila, izmjerena je upravo 40-godišnjem Našičaninu koji je upravljao teretnim automobilom, a zaustavljen je u 23.10 u Markovcu Našičkom. Za taj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna od 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "C" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Protekloga vikenda policija je u Osječko-baranjskoj županiji evidentirala 274 prometna prekršaja, od čega su se 42 odnosila na alkohol, 142 na prekoračenje brzine, 34 na nevezanje sigurnosnog pojasa i drugo. Od 42 vozača koja su vozila pijana njih 31 upravljao je automobilima, sedam ih je vozilo bicikl, dva su upravljala električnim romobilima, a jedan teretnim automobilom i mopedom. Najviša koncentracija, 1,96 promila, izmjerena je 57-godišnjem biciklistu iz Koške koji je zaustavljen u svom mjestu u subotu oko 16.55.

Prošle je godine policija u Osječko-baranjskoj županiji evidentirala 2606 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, što je 8,9 posto prekršaja manje nego 2022. godine. Najveći broj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola odnosi se na vozače motornih vozila s koncentracijom od 0,5 do 1,0 promila alkohola u krvi - 869. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike