Crna kronika
NESREĆA KOD STARE GRADIŠKE

Kamionom pred granicom uništio 17 vozila, ozlijeđeno osamnaest osoba
Objavljeno 24. ožujka, 2024.
Vozača s rumunjskim državljanstvom tereti se za teško kazneno djelo

Osamnaest osoba je ozlijeđeno, od kojih četiri teško, a 17 vozila je uništeno u prometnoj nesreći koju je u subotu kamionom izazvao 35-godišnji Rumunj na državnoj cesti D5, na dionici od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Stara Gradiška. Očevid je na mjestu nesreće obavilo Općinsko državno odvjetništvo u suradnji s pripadnicima Policijske uprave-brodsko posavske. Kamion se zabio u vozila koja su stajala u koloni.



“Prema do sada prikupljenim informacijama i provedenom kriminalističkom istraživanju, utvrđeno je da je 35-godišnji državljanin Rumunjske upravljao teretnim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka, te je osumnjičen da je počinio teško kazneno djelo opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenjs u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Za očevida, od 23. ožujka u 17.30 do 24. ožujka u 3.05, promet navedenom dionicom državne ceste D5 i graničnim prijelazom Stara Gradiška bio je u prekidu", doznajemo od Tomislava Kovačevića iz Policijske uprave brodsko-posavske. U nesreći je nastala velika materijalna šteta.


Iz policije dodaju kako se kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 35-godišnjakom nastavlja "s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti za navedeni događaj".

U subotu je za Hinu dežurni kirurg novogradiške bolnice, dr. Dario Kikić, potvrdio da su primili 18 ozlijeđenih osoba, te da među njima ima i djece. Kirurg je rekao da su tri osobe teško ozlijeđene, ali izvan životne opasnosti. S obzirom na to da je policija izvijestila o četvero teško ozlijeđenih, čini se da je jedna osoba bila teže ozlijeđena no što se u prvom trenutku smatralo.

Nakon nesreće rumunjski vozač također je prevezen u bolnicu, kako bi se obavile pretrage krvi i urina te utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili droga. Iako se u medijima pojavila vijest da je vozač bio drogiran, iz policije su nam to demantirali, dodavši da se nalazi pretraga vozača još uvijek čekaju. U nedjelju je 35-godišnji vozač bio u policiji, a nakon što se u cijelosti budu znali svi detalji očevida, bit će predan pritvorskom nadzorniku, odnosno bit će uhićen. Nakon toga policija će ga odvesti u nadležno državno odvjetništvo na ispitivanje. Potom se očekuje priopćenje Odvjetništva, iz kojeg bi javnost mogla doznati više detalja o tome što je nesreći prethodilo.


Podsjetimo, 35-godišnjak je kamionom probio rampu na naplatnoj postaji Okučani i nastavio se kretati do mjesta gdje je bila kolona vozila. Zaletio se u kolonu i pravo je čudo što nitko nije poginuo. Dojavu o nesreći Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske dobio je u subotu oko 16.31. Odmah su na mjesto događaja poslane sve žurne službe kako bi pomogle unesrećenima. Uz njih, na teren su izišli i pripadnici civilne zaštite, koji su osobama iz vozila koja su stajala u konoli davali hranu i piće.

Promet tom cestom bio je zatvoren čak deset sati. Putnicima je policija savjetovala da put prema Bosni i Hercegovini nastave preko graničnih prijelaza Slavonski Brod, Slavonski Šamac i Svilaj.

Sandra Lacić
posljedice
ČETIRI SU OSOBE TEŽE OZLIJEĐENE

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike