Regija
OBILJEŽENA 17. OBLJETNICA BRIGADE

Zoran Milanović uručio odličja, pohvale i nagrade pripadnicima GOMBR-a
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
VINKOVCI - Središnje obilježavanje 17. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske održano je u vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi, a započelo je misnim slavljem u kapelici Kraljice sv. Krunice, u vojarni.

Svečanosti je nazočio i hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović, koji je uručio odlikovanja pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovani su pukovnik Danijel Lončarić, stožerni narednik Dražen Medved, nadnarednik Vlatko Privara, umirovljeni nadnarednik Rado Salatović, nadnarednik Dragan Vidaković i razvodnik Mato Jurić.


Milanović je potom položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade u Domovinskom ratu.

U obraćanju pripadnicima 5. GOMBR-a Milanović je rekao kako nikada neće dopustiti "da se Hrvatska vojska, njezina krv, ljudsko i duhovno gradivo rasipa i ‘rastepava‘ tamo gdje mi ne ocijenimo da je to u našem interesu – nacionalnom, sigurnosnom, a na kraju i ekonomskom".


- Ovi ratovi, posebno u Ukrajini, pokazuju nam, nakon više desetljeća vrludanja i nerazumijevanja i krivih zaključaka, da je čovjek, vojnik, pješak presudan. Bez njega ništa. Uvijek će ključan biti čovjek – njegova hrabrost i hrabrost i pamet njegovih zapovjednika – rekao je Zoran Milanović u Vinkovcima. M. Flego
Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike