Regija
DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku
Objavljeno 26. travnja, 2024.

POŽEGA - Nakon prvog humanitarnog koncerta „Stavi me kao znak“ za mladićaLuku Kerepčića u Gradskom kazalištu, Požeški tamburaški orkestar s gostima ponovno je izveo program u požeškoj crkvi sv. Leopolda Mandića. Vrlo emotivnoj atmosferi doprinijelo je što je nakoncertu bio i Luka s obitelji, a riječima zahvale za sve što se za Luku čini publici se obratila i majka Marica. Posebno je zahvalila Valentinu Petranoviću, dirigentu i voditelju orkestra, na organizaciji koncerta.

Luka je 22-ogodišnji Požežanin, treće dijete u šesteročlanoj obitelji Kerepčić. Završio je matematičku gimnaziju u Požegi, kao izvrstan učenik, bio je aktivan u svojoj župnoj zajednici, ministrant i križar. Nažalost, prošloga ljeta, tijekom boravka u Portugalu, na Svjetskom danu mladih doživio je nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće uz pomoć invalidskih kolica.„Luka je stasao u svojoj obitelji, ali Luka je stasao i u ovoj obitelji, i prije nego li sam ja i došao u ovu župu. Luka je ovoj crkvi kršen te je primio sakramente ispovijedi i svete pričesti, primio sakrament krizme. Luka je u ovoj crkvi postao ministrant i križar. Možemo slobodno reći da je uz Lukinu obitelj-majku i oca, i ovo Lukina obitelj i to se ostvaruje.“, rekao je na koncertu župnik Jozi Jurić.

Program koncerta bio je svojevrsni kolaž skladbi, koje su uz orkestar izveli solisti Tomislav Gašparović, Zdravko Knežević, Antun Glasnović, Karlo Tkalčec, Helena Krišković i Borna Erjavac, a posebne simpatije publika je iskazala pleterničkim „cvjetićima glazbe“ Lan Knežević, Đuri Kriškoviću i Filipu Kresovljaku. Sve su upotpunili dodatnom snagom i puninom glazbenog ugođaja  članovi zbora LZD „VilaVelebita“.


„Sretan sam kada glazbom možemo nekome pomoći. Od prvog spomena namjere da organiziramo humanitarni koncert za Luku, nije bilo dileme o tome kako će to Požežani i vjernici Župe sv. Leopolda Mandića podržati. rekao je nakon koncerta Valentin Petranović, voditelj i predsjednik udruge Požeški tamburaški orkestar. Naime, humanitarna akcija ide dalje, tako da se prilog može uplatiti na posebni račun HR8841240031521000176 do početka lipnja. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

JEDNA OD NAJSTARIJIH ŠKOLA U OVOM DIJELU HRVATSKE

Danom otvorenih vrata vinkovačka je Gimnazija privukla brojne osmaše

LIKOVNA KOLONIJA BELIŠĆANSKE UDRUGE BEL-ART

Trinaest je “likovnjaka” stvaralo u centru grada

PREDSTAVI ĆE "SAMONATAPAJUĆI CVJETNJAK"

Trojac IOŠ-a Virovitica u finalu “Ideje godine”

Najčitanije iz rubrike