Osijek
HUMANITARNA AKCIJA PU OSJEČKO-BARANJSKE

Prikupljeno je još 2,1 tona plastičnih čepova
Objavljeno 23. ožujka, 2024.
Novac od prodaje plastičnih čepova ide na račun Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, za potrebe skupog liječenja

Policijska uprava osječko-baranjska od 2017. godine aktivno sudjeluje u humanitarnoj akciji "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", koju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Naime, Policijska uprava u razgranatoj mreži suradnje sa svim dionicima društva, od građana pojedinaca do organizacija i institucija, potiče na prikupljanje te organizira prikupljanje i predaju plastičnih čepova, a sve to kao humani čin cjelokupne zajednice, koja svojom sinergijom prikuplja materijalna sredstva potrebna za liječenje oboljelih od leukemije i limfoma - s fokusom na najmlađim članovima našeg društva.



Osim na humanost akcija je usmjerena i na očuvanje i zaštitu okoliša. Policijska uprava osječko-baranjska provodi nacionalni preventivni projekt "Zdrav za 5", pa akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" uz humani dobiva i ekološki "štih". Tako je u petak Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, drugim državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, organizacijama civilnog društva i građanima s područja Osječko-baranjske županije predala ukupno 2100 kilograma plastičnih čepova u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.


U ovoj akciji predaje plastičnih čepova sudjelovali su policijski službenici Policijske postaje Slatina, Hrvatske vode Osijek, Osnovna škola Cvjetno iz Briješća te vrtići, škole, poduzeća, ustanove i privatne osobe s područja Grada Našica (poduzeće Našički park iz Našica, Centar za socijalnu skrb Našice, osnovne škole Vladimira Nazora iz Feričanaca, Ivana Brnjika Slovaka iz Jelisavca, Dore Pejačević iz Našica, Ivane Brlić Mažuranić iz Koške, Hinka Juhna iz Podgorača, "Mali humanitarci" Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica, Dječji vrtić Zvončić iz Našica, udruga Liga protiv raka "Mimoza" iz Đurđenovca), zgrada 101 na Sjenjaku te drugi građani s područja Osijeka i Našica.

Od 2017. godine, odnosno otkako je provedena prva ovakva akcija do danas, građani i institucije s područja Osječko-baranjske županije i drugi pojedinci prikupili su ukupno 31,8 tona čepova.

Sandra Lacić
Najčitanije iz rubrike