Sport
VRIJEME ZA RAD I RAZMIŠLJANJE

Boto je u Portugalu, Englez u Varaždinu, a Zekić uzeo kadete
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Ova prvenstvena stanka dobrodošla je nogometašima Osijeka, ovo je idealno vrijeme da zastanu na trenutak, stave prst na čelo i zapitaju se: Što mi to radimo? I trener Zoran Zekić mora si uzeti vremena za razmišljanje, ali i obaviti ozbiljne razgovore s igračima, jer ono što osječka momčad već neko vrijeme isporučuje na terenu je loše, na granici negledljivog, njihova anemičnost i bezidejnost baca navijače u očaj. Neki od igrača u bijelo-plavim dresovima djeluju kao "mrtva puhala", pa se u ovoj stanci od utakmica treba pokušati bar koliko-toliko vratiti ta izgubljena energija. Nakon što se HNL vrati na scenu, ima se odigrati još preostalih devet prvenstvenih kola, a pred Bijelo-plavima je samo jedan cilj - izboriti Europu. Ona u ovom trenutku opasno visi, Osječani su peti u poretku, Rijeka, Hajduk i Dinamo su previše odmaknuli, ali četvrta Lokomotiva je na samo "plus tri" boda i treba je što prije sustići. Lako je sve to pričati, računa se samo "priča" na terenu, a valjda će i ona u završnici sezone postati i ljepša i ugodnija. Osječane nakon stanke čekaju tri utakmice u nizu u gostima, kod Slaven Belupa, Rudeša i Hajduka. Bijelo-plavi ove sezone nisu opasan gost, ali s obzirom na crne oblake iznad Opus Arene momčadi je sad možda manji pritisak igrati u gostima nego kod kuće, pa neigranje na Pampasu možda i nije toliko loša vijest.

Zekić ovoga tjedna na raspolaganju nema sve igrače, osječki reprezentativci, mlađi i stariji, raštrkani su po Europi, pa je trener iz kadetske momčadi čak sedam igrača priključio treninzima prve momčadi. U Slavoniji nema ni Josea Bote, on je skoknuo do svog Portugala, ali ne u privatni posjet, nego poslovno. Viana do Castelo je domaćin U-17 nogometaša koji igraju elitno kolo kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. U tom dijelu Portugala su i mladi hrvatski nogometaši, koji su odigrali 3:3 s Njemačkom, a još ih čekaju utakmice protiv Portugala i Republike Irske. Boto u poznatom okružju pomno promatra imali li tu materijala za Osijek.

Mlade reprezentativce prati i Englez Jamie Freeman, koji je angažiran kao voditelj skautske službe, a time je i najbliži suradnik Josea Bote. Freeman je trenutačno u Varaždinu, gdje je hrvatska reprezentacija u prvoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Njemačku s 2:1.

I. Liović
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike