Regija
IN MEMORIAM BRANKO ZEMAN

Čovjek velikog srca koji nikada nije štedio sebe za druge
Objavljeno 21. ožujka, 2024.

U Orahovici je iznenada u 63 godini života preminuo Branko Zeman. Orahovčani su ga znali pod nadimkom Buco, a Branko je bio veliki zaljubljenik u sport i nogomet i dugogodišnji vratar NK DOŠK-a iz svojih rodnih Dolaca, prigradskog naselja Orahovice, te NK Hajduk iz Krčenika i orahovačkog Papuka. Zeman je bio i dugogodišnji savezni nogometni sudac, zatim savezni instruktor za suce i delegat na nogometnim utakmicama. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik legendarne 2. bojne 132. brigade HV-a te dugogodišnji djelatnik orahovačke Šumarije.

Čovjek kojeg su Orahovčani i oni koji su ga poznavali, a poznavali su ga u svim krajevima ovog dijela Hrvatske, poštivali, voljeli i cijenili. Krasila ga je iznimna skromnost, poštenje, iskrenost te ljubav prema svakom čovjeku. Bio je čovjek velikog srca, nikada nije štedio sebe za druge, uvijek je davao sve što je mogao kako bi nekome pomogao.

Sport i nogomet bili su njegova velika životna ljubav, odlaskom u mirovinu nije propuštao niti jednu utakmicu svog DOŠK-a i Papuka, a još u prošlu nedjelju je poznatim glasom i povicima bodrio DOŠK do nove pobjede i bio toliko sretan.

Branko je jedan od onih ljudi koji nikada neće umrijeti, duša koja će vječno sjati u srcima svih njegovih prijatelja i poznanika, posebno obitelji kojoj je najviše dao. Dobri, veliki i pošteni čovječe, neka ti je laka hrvatska gruda za koju si se borio. Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike