Crna kronika
TEŽI SUDAR U RETFALI

Kombi završio na boku, 87-godišnjak odvezen u bolnicu
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Nesreću je skrivio 87-godišnji vozač kombija, oduzeo je prednost vozaču Citroena Berlingo

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u srijedu na križanju Čvrsničke i Psunjske ulice u osječkoj Retfali. Sudar se dogodio oko podneva. Kako doznajemo od očevidaca, 87-godišnji vozač kombija, osječkih registracija, kretao se Psunjskom ulicom od zapada prema istoku. Dolaskom do Čvrsničke ulice nije se zaustavio, nego je nastavio vožnju. Međutim, Čvrsnička ulica na navedenom raskrižju ima prednost prolaska i baš u tom trenutku naišao je Citroen Berlingo. Došlo je do sudara, pri kojem se kombi zarotirao, prevrnuo na krov i zaustavio suprotno od smjera u kojem se kretao, na južnom kolničkom traku. Prednji kraj Citroena Berlingo je uništen, pa je i njega odvukla vučna služba.



- Čuo sam jaki udar i izišao iz kuće. Da bi iz kombija izvukli starijeg gospodina, morali su razbiti i skinuti prednje vjetrobransko staklo. Njega je u bolnicu odvezla Hitna pomoć - rekao nam je stanovnik Psunjske ulice, čija se kuća nalazi na križanju s Čvrsničkom. Kako dalje dodaje, otkako je Čvrsnička jednosmerna, ovo je prva teža prometna nesreća. "Prije, dok je bila dvosmjerna, svako malo je ovdje bilo sudara. Najgore je što ovuda svakodnevno prolazi jako puno djece jer je nekoliko stotina metara odavde osnovna škola. Kad sam čuo udarac, odmah sam istrčao iz kuće da vidim da netko nije stradao - zaključuje Retfalčanin.


Na mjesto nesreće vrlo brzo je pristigla hitna pomoć, očevidna policijska ekipa, ali i djelatnici Unikoma, koji su počistili rasute dijelove vozila kojih je bilo posvuda u raskrižju. Prevrnuti kombi na kotače su okrenuli djelatnici koji su došli vozilom za "šlepanje". Nakon što je kombi vraćen na kotače, na tlu je ostalo mnogo rasutog stakla. Za sada nemamo informacija o težini ozljeda vozača.

Nakon što policija obavi očevid, bit će poznati svi detalji o tome kako se nesreća dogodila, a naknadno će se iz bolnice doznati i težina ozljeda 87-godišnjeg vozača kombija te je li liječničku pomoć zatražio i vozač drugog vozila. Psunjska ulica inače je jednosmjerna, no zbog radova u Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici trenutno promet teče dvosmjerno do Čvrsničke. Dok Dalmatinska ulica, koja presijeca Psunjsku, nema prednost prolaska, s Čvrsničkom to nije slučaj.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike