Osijek
DAN MO JOSIPOVAC I CRKVENI GOD SV. JOSIPA

Više kuća mladih obitelji
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Iduće će godine u izgradnju i kružni tok na križanju Bizovačke i Osječke ulice
Vijeću Mjesnog odbora Josipovac za aktivnosti uređenja nogostupa, komunalne opreme i ostalih prioriteta za poboljšanje svakodnevnog života na raspolaganju je 70 tisuća eura. To je čak 57 posto više nego, primjerice, 2021. godine, koliko im je bilo dodijeljeno u mandatu bivše gradske vlasti.
Ovim je podatkom Dan Mjesnog odbora Josipovac i crkveni god svetog Josipa čestitao Josipovčanima gradonačelnik Ivan Radić. U ponedjeljak poslijepodne položio je vijenac kod spomen-obilježja, a potom i nazočio svečanoj sjednici Vijeća MO-a u Hrvatskom domu Josipovac.

Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća, pozdravljajući nazočne, a uz gradonačelnika je bio i njegov zamjenik Dragan Vulin, nekoliko pročelnika gradskih upravnih odjela i direktora komunalnih tvrtki, uvodno je konstatirao kako se, zahvaljujući sve većem broju investicija, Josipovac pokazuje perspektivnim za život, što se vidi po sve većem broju kuća u izgradnji. Ove će se godine, rekao je, sredstvima kojima raspolažu sanirati dvije ulice - Franje Jungerta i dio Dravske.

Gradonačlenik Radić, pak, nabrojio je koji se projekti, sredstvima iz gradskog proračuna, realiziraju u Josipovcu.

- U tijeku su radovi na drugoj fazi rekonstrukcije oborinske odvodnje u slijevnom području Župe svetog Luke, gdje rješavamo problem odvodnje koji je star više desetljeća. Radovi će biti gotovi do kraja ove godine. Prva je faza već napravljena, a vrijednost radova prve i druge faze je nešto više od 700 tisuća eura. U suradnji s našom gradskom tvrtkom Vodovod u tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Ulici Stjepana Brodarića. Investicija je vrijedna oko 600 tisuća eura, radovi su završeni, a u tijeku je priprema za tehnički pregled. Stanovnici ove ulice sve do sada nisu imali mogućnost priključivanja na kanalizacijsku mrežu, a za vodoopskrbu su koristili privremene priključke - rekao je gradonačelnik.

Od projekata u pripremi naveo je izgradnju biciklističke staze, rekonstrukciju sportskog centra NK Radnik i boćališta te prilagodbu OŠ Josipovac za cjelodnevnu nastavu.

- Polovinom iduće godine u izgradnju će i kružni tok u Josipovcu, na križanju Bizovačke i Osječke ulice, gdje ćemo postaviti i novu javnu rasvjetu. To je također problem koji traje više desetljeća, mi ćemo ga iduće godine riješiti, te smo se za sufinanciranje prijavili na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova - dodao je gradonačelnik Radić.

Listu projekata u realizaciji proširio je Željko Kovačević, direktor Hrvatskih voda u Osijeku, koji je izvijestio o tijeku projekta revitalizacije rukavca "Stare Drave" koji se proteže u Josipovcu.

Program sjednice svojim su nastupom uveličali člainovi KUD-a Josipovac i Zavičajnog kluba Zagorec. U utorak, na dan nebeskog zaštitnika, sv. Josipa, služena je sveta misa.

Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike