Crna kronika
PIJANI VOZAČI I DALJE SU NA CESTAMA

Pijan skrivio sudar u kojem je ozlijeđeno sedam osoba, čeka ga paprena kazna
Objavljeno 19. ožujka, 2024.

I protekli vikend nije mogao proći bez pijanih vozača na cestama Slavonije i Baranje, a jedan od njih skrivio je sudar u kojem su ozlijeđena i djeca. U nedjelju oko 22.15 u Požegi 29-godišnji vozač upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. Došavši do križanja Ulice Pavla Radića, Primorske i Zrinske, oduzeo je prednost prolaska, te prednjim dijelom vozila udario u desni bočni dio automobila kojim je upravljao 39-godišnjak. Vozilo 39-godišnjaka odbačeno je na nogostup, nakon čega se zabilo u kuću.



- U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene osobe od 11, 15, 16 i 18 godina te dvoje 39-godišnjaka, kao i 29-godišnjak, koji je odvezen na triježnjenje. Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog pijane vožnje i krivnje za nesreću, a prijavu je dobio i 39-godišnjak jer je upravljao vozilom kojemu je istekla vozačka dozvola i nije bio vezan, kao ni njegova suvozačica.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u subotu oko 14.35 u ulici Matkovac u Prekopakri, gdje su policajci zaustavili 44-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem 2,35 promila alkohola upravljao neregistriranim automobilom, a usto je izvrijeđao policajce. Vozilo, također, nema sklopljenu policu osiguranja. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 2640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca. Prekršajni sudac mu je odredio 15 dana zatvora.

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom vikenda u prometu je zatečeno 29 pijanih vozača, od kojih 22 vozača automobila, pet biciklista te jedan motociklist i vozač električnog romobila. Najviša koncentracija, 3,29 promila, izmjerena je 58-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u nedjelju 55 minuta nakon ponoći u Đurđenovcu. Osim alkoholiziranosti evidentiran je još 131 prekršaj, od kojih 35 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nevezanja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisne upotrebe mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja neregistriranim vozilom i 63 ostala prekršaja.

U Vinogradskoj ulici u Slavonskom Brodu u nedjelju oko 22.05 prometni policajci zaustavili su automobil kojim je upravljao 22-godišnjak s 1,39 promila alkohola u krvi, bez položenog vozačkog ispita, a nije se ni vezao sigurnosnim pojasom. Također, prilikom upravljanja vozilom koristio se mobilnim uređajem na nepropisan način i kod sebe nije imao identifikacijski dokument.

Diljem Hrvatske policija je za vikend utvrdila 4731 prometni prekršaj, od čega ih se 409 odnosilo na alkohol, a najviša koncentracija alkohola, 3,76 promila, izmjerena je na području PU osječko-baranjske. Srećom, nitko u prometnim nesrećama za vikend nije poginuo. M.Bugarić
Vozač koji je pijan skrivio sudar u mjestu Prekopakra osuđen je na 15 dana zatvora

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike