Osijek
OSIJEK GOURMET

Restoran Zimska luka Hotela Osijek
Objavljeno 4. studenog, 2023.
Šamačka 4, Osijek 031 230 360, info@hotelosijek.hr www.zimskaluka.hr

Restoran Zimska luka, smješten u samom središtu grada Osijeka, elegantan je i prozračan restoran Hotela Osijek s prekrasnim pogledom na rijeku Dravu i njezinu zimsku luku.

Izbor iz karte nudi gostu ukusno i raznoliko gastronomsko iskustvo, gdje je fokus na slavonskoj kulinarskoj tradiciji, ali i ribljim specijalitetima te egzotičnim okusima Azije.

Kao starter preporučamo predjelo bruschetta sa slaninom od crne slavonske svinje, a od glavnih jela oduševit će vas file svježeg lososa s crumbleom od čvaraka uz kremu od graška s krem sirom, lungić mariniran u pestu genovese kao i teleći ombolo.

Kako slatko uvijek dolazi na kraju, za desert preporučujemo čokoladni tart sa svježim bobičastim voćem. Kompletna ponuda slastica potječe iz naše domaće proizvodnje slastica, gdje naš slatki tim svakodnevno radi i priprema deserte prateći trendove modernog slastičarstva.

Svako jelo dodatno će obogatiti velik izbor vrhunskih vina koje naši sommelieri sljubljuju s hranom, jer nema većeg užitka od dobro iskombiniranog jela i vina.

Ono na što smo najponosniji je naše gostoljubivo, ljubazno i profesionalno osoblje koje je gostima u svakom trenutku na raspolaganju kako bi im pružilo vrhunsku uslugu.

TZ Osijek - PROMO

Preporuka šefa kuhinje


PREDJELO:

Pašteta od dimljenog šarana s prženim kaparima, marinirane granny smith jabuke, focaccia s ružmarinom

GLAVNA JELA:

Hrskava potkova šarana u panko mrvicama, pire krumpir s mladim lukom, teriyaki umak
uz Süber graševina 0,10 l

Smuđ sa žara u krustu od suncokretovih sjemenki, povrće iz woka s quinojom i bulgurom uz Süber Graševina 0,10 l

 

Možda ste propustili...