Crna kronika
SVI SU PRIJAVLJENI

Marihuanu policija pronašla kod više mladih u Slavoniji
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
Policija je u Brodsko-posavskoj županiji te u Vinkovcima oduzela marihuanu i amfetamine

Policija je proteklih dana u Slavoniji kod više mlađih osoba pronašla veću količinu droge, prednjačili su marihuana i amfetamini. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u petak, u 11.30 sati, na autocesti A3 u Lužanima, policajci mobilne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaustavili su automobil osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak. Prilikom kontrole, policajci su od 23-godišnjeg putnika koji se nalazio u automobilu, oduzeli 43,44 grama marihuane i 5,86 grama amfetamina.



Daljnji rad preuzeli su policajci PU brodsko-posavske, koji protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 24-godišnjem vozaču uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je, uz naredbu o određivanju mjere opreza, privremeno oduzeta vozačka dozvola. Mladi se vozač, naime, odbio podvrgnuti ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu. To mu nije bio dobar potez prije suočavanja s prekršajnim sucem, jer je odbijanje alkotestiranja otegotna okolnost.

Nadalje, na području općine Gornja Vrba, istoga dana, u 17.15 sati, isti policajci su kontrolirali drugog 24-godišnjaka, kojom prilikom su oduzeli tri grama marihuane. Mladić je prekršajno prijavljen Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Operativci Odjela za droge PU brodsko-posavske imali su posla i u Novoj Gradiški. Obavljajući zadaće sprječavanja zlouporabe droga, policajci su u petak, u 21.40 sati, u Novoj Gradiški, na Trgu kralja Tomislava, kontrolirali 18-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz kriminaliteta droga. Nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je oduzeto 9,9 grama amfetamina, 152,8 grama marihuane i 37 tableta ecstazyja (droga MDMA) te je potvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Milan Bugarić
MALOLJETNICI UHVAĆENI S “TRAVOM”
U petak, u blizini stadiona Cibalije u Vinkovcima, policajci su prekršajno prijavili četiri osobe, dok je jedna dobila i kaznenu prijavu. Oko 21 sat policajci su kod 21-godišnjaka pronašli 3,71 gram marihuane, koja mu je oduzeta. Iste noći, oko 22.20 sati, zatečena su dva maloljetnika u posjedu manje količine marihuane, a policajci su ubrzo pronašli i 18-godišnjakinju koja im je dala tu drogu, Kod djevojke je pronađeno još 5,66 grama marihuane. Svima je uručena obavijest o počinjenu prekršaja, a 18-godišnjakinji je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena i kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo “omogućavanje trošenja droga”.

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike