Regija
OPREMANJE RADNIČKOG DOMA

Vukovarsko Veleučilište do iduće godine u novom objektu
Objavljeno 27. svibnja, 2023.
Pripremaju nove studijske programe u području STEM-a, kao i području zdravstva i biomedicine
VUKOVAR - U prostoru Radničkog doma u Borovu naselju gradonačelnik Ivan Penava potpisao je ugovore o unutarnjem uređenju zgrade, u koju će se nakon opremanja preseliti vukovarsko Veleučilište "Lavoslav Ružička".

Ugovori su potpisani s tvrtkom Bonavia d. o. o., koja će zgradu opremiti namještajem, i tvrtkom Ofir d. o. o., koja će provesti opremanje računalnom opremom, kao i ugovor o sufinanciranju s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji je osigurao sredstva za unutarnje opremanje zgrade. Projekt rekonstrukcije Radničkog doma i njegova prenamjena u prostor Veleučilišta kapitalni je projekt Grada Vukovara i dio Intervencijskog plana Vukovara, a njegova je vrijednost iznosila 66 milijuna kuna, s tim da je 40 milijuna kuna osigurano iz EU-a, 8,4 milijuna kuna troškova snosio je Grad Vukovar, a 17 milijuna kuna za tu namjenu osigurao je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Procijenjena vrijednost ukupnog unutarnjeg opremanja zgrade iznosi 1,26 milijuna eura, a vrijednost potpisanih ugovora je 684.664,46 eura. Uz riječi zahvale svima koji su sudjelovali na projektu, Penava je istaknuo kako je unutarnje opremanje završna faza cijeloga posla.

- Uz namještaj i računalnu opremu, zgrada će biti opremljena i fitness-opremom i opremom potrebnom za fizikalne terapije i stručni studij fizioterapije, za što će se javna nabava provesti naknadno. Nadam se da će radovi vezani uz potpisane ugovore biti dovršeni u zadanim rokovima te da će studenti vukovarskog Veleučilišta moći novu akademsku godinu početi u ovom kvalitetnom, funkcionalnom i lijepom prostoru - naveo je Penava.

Slobodan Stojanović, prodekan vukovarskog Veleučilišta, naglasio je kako je u ime te institucije u projekt uključen još u fazi izrade projektne dokumentacije, ocijenivši kako je riječ o izuzetnom ulaganju koje će sigurno pridonijeti unaprjeđenju nastavnog procesa i rada Veleučilišta "Lavoslav Ružička".

- Ovo je velik iskorak. U ovom trenutku imamo oko tisuću redovitih i izvanrednih studenata, a preuzimanjem ove zgrade, nadamo se do početka iduće akademske godine, stvorit će se preduvjeti za izradu novih studijskih programa i privlačenje novih studenata u Vukovar. Dakako, našim preseljenjem na ovu lokaciju revitalizirat će se ovaj dio grada - naglasio je Stojanović.

Dodao je kako pregovaraju o novim programima u području biomedicine i zdravstva te STEM području.

Dragana Korpoš
ULAGANJE U ZNANJE NIJE MOTO VEĆ ŽIVOT
Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević navela je kako su do sada pratili projekt rekonstrukcije, odnosno obrtničke i građevinske radove sa 17 milijuna kuna.

- Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora donesena je odluka da se u stopostotnom iznosu prati nastavak projekta, preciznije u iznosu od 1,1 milijun eura za opremanje zgrade do potpune upotrebe objekta. Iznimno je bitno je riječ o projektu koji provodi Grad Vukovar i čestitam gradonačelniku i službama Grada koje su uspješno odradile prethodne faze. U ime Fonda ističem kako ulaganje u znanje i mladost nije naš moto, već je naš život - naglasila je Blažević.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike