Regija
BARANJA NUDI BROJNA PROLJETNA ZBIVANJA

Dobra zabava uz dobru hranu
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Uskrsni korzo, Proljetni vašar, Motosusreti, Wine & Walk, BRUT, Vinatlon
BELI MANASTIR



Ugodne temperature i povoljne meteorološke najave preduvjet su za najavu brojnih proljetnih turističko-zabavno-gatronomskih i ekoloških događanja u Baranji, regiji poznatoj upravo po svojim manifestacijama.



Zahvaljujući prekrasnoj i gotovo netaknutoj prirodi, proljetno vrijeme nudi i pregršt rekreacijskih sadržaja, odnosno mogućnosti. Sukladno najavama koje smo dobili, sve kreće Uskrsnim korzom u Belom Manastiru, koji će biti održan 1. travnja. Suorganizatori, Grad Beli Manastir i TZ Baranje, ističu kako je pripremljen zanimljiv program, prije svega za najmlađe stanovnike grada i prigradskih naselja. Na središnjem trgu u 10 sati dočekat će ih uskrsni autobus, mogućnost oslikavanja lica i fotografiranja sa zekom. Gradsko će kazalište izvesti predstavu Put po svijetu, planiran je i Zekin show by Dalal te nastupi plesnog studija IndenpenDANCE i Osječkih zumbića. Na korzo će stići i Moto zečevi iz MK-a Beli Manastir. ‘‘Uvertira‘‘ Korza bit će 30. ožujka, kada će u ECBB-u biti održana radionica bojenja i ukrašavanja pisanica.

Također u subotu, 1. travnja, putovi će voditi i u etnoselo Karanac, gdje će biti održan tradicionalni Proljetni vašar, u sklopu kojega je i natjecanje za Princezu pušnice - najtežu tablu slanine. Organizatori iz Udruge čuvara starih zanata i Baranjske kuće podsjećaju kako je Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu.

- Na vašaru će se okupiti 70-ak lokalnih proizvođača pa će svi zainteresirani moći kupiti domaće suhomesnate proizvode, vina, rakije, sireve, med, kolače, prirodne sokove i štošta drugo - kažu organizatori, podsjećajući na bogatu gastroponudu i tamburašku glazbu.

Proteklih godina u Karanac se slijevala rijeka ljudi iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva, pa je u nekim trenucima slobodno parkiralište bilo gotovo nemoguće naći. Nema sumnje da će i ove godine vašar posjetiti na tisuće ljudi.

Početak svibnja rezerviran je i za ljubitelje adrenalinskih uzbuđenja. Od 5. do 7. svibnja, naime, održavaju se 5. Motosusreti MK-a Beli Manastir. Na travnatoj površini u središtu prigradskog naselja Šećerane u petak (5. svibnja), nakon okupljanja bikera, bit će održana rock-večer uz nastup bendova The Garden i Bled leid. Dan poslije za sve će bikere biti poslužen grah, u 17 sati planiran je defile gradskim ulicama, a za zabavu će, uz go-go plesačice, zaduženi biti Plagijat band i Atomsko sklonište.

Lipanj će biti u znaku biciklizma, vina i dobre zabave. Wine & Walk najavljen je za 10. lipnja, a 16. i 17. lipnja rezervirani su za BRUT (Baranja rural trail). O Vinatlonu ne treba trošiti previše riječi. Najbolje je doći i sudjelovati...

Ivica Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike