Gastro

Gluten free božićna torta
Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Biskvit:

5 jaja

80 g šećera

35 g bezglutenskog brašna (upotrijebila sam Mix B)

1 žlica kakaa

1 prašak za pecivo

1 žličica cimeta

1 žličica anisa/ili 2 žlice božićnih začina (miks)

Krema:

500 g mascarponea

200 ml slatkog vrhnja

250 g čokolade za kuhanje

Sloj od malina:

200 g malina (zamrznutih)

1 puding od vanilije (Dolcela)

80 g šećera

Priprema:

Za početak pripremiti sloj od malina kako bi nam se ohladio do završetka pripreme ostaloga. Zamrznute maline staviti kuhati sa šećerom. Puding pripremiti prema uputi s vrećice (raditi s vodom, ne s mlijekom, zbog boje kreme) i dodati u maline. Kada smjesa postane kompaktna, poveže se, ostaviti sa strane da se hladi. (Nije potrebno stavljati u hladnjak.) Jaja pjenasto umutiti sa šećerom (do povećanja volumena i čvrste smjese). Dodati sve suhe sastojke, začine... Peći u kalupu promjera 18 cm (ja sam u 4 kalupa kako bih dobila 4 biskvita jer ih je dosta teško prerezati zbog teksture (mekoće) biskvita. Peći na 170 stupnjeva 15 minuta. Biskvite ostaviti da se hlade 20-ak min. Krenuti na pripremu kreme. Miksati slatko vrhnje i mascarpone te im dodati otopljenu čokoladu, koju smo malo prohladili. Slaganje: biskvit-čokoladna krema-maline
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike