Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Biskvit:
5 jaja
80 g šećera
35 g bezglutenskog brašna (upotrijebila sam Mix B)
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica anisa/ili 2 žlice božićnih začina (miks)
Krema:
500 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade za kuhanje
Sloj od malina:
200 g malina (zamrznutih)
1 puding od vanilije (Dolcela)
80 g šećera
Priprema:
Za početak pripremiti sloj od malina kako bi nam se ohladio do završetka pripreme ostaloga. Zamrznute maline staviti kuhati sa šećerom. Puding pripremiti prema uputi s vrećice (raditi s vodom, ne s mlijekom, zbog boje kreme) i dodati u maline. Kada smjesa postane kompaktna, poveže se, ostaviti sa strane da se hladi. (Nije potrebno stavljati u hladnjak.) Jaja pjenasto umutiti sa šećerom (do povećanja volumena i čvrste smjese). Dodati sve suhe sastojke, začine... Peći u kalupu promjera 18 cm (ja sam u 4 kalupa kako bih dobila 4 biskvita jer ih je dosta teško prerezati zbog teksture (mekoće) biskvita. Peći na 170 stupnjeva 15 minuta. Biskvite ostaviti da se hlade 20-ak min. Krenuti na pripremu kreme. Miksati slatko vrhnje i mascarpone te im dodati otopljenu čokoladu, koju smo malo prohladili. Slaganje: biskvit-čokoladna krema-maline
Jasminka Knežević