Mozaik
OBJAVLJEN TRAILER ZA "INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY"

Vremešnog Forda pomladili su efektima
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Disney je objavio prvi trailer za film "Indiana Jones and the Dial of Destiny", kako se službeno zove peti nastavak pustolovne franšize s Harrisonom Fordom. Trailer prikazuje ostarjelog Indyja u njegovim slavnim danima arheologije i avantura. Film je najavljen za 30. lipnja 2023. Najava počinje klasičnim Indyjevim ludorijama koje prkose smrti dok skače između jurećih tuk tuk automobila. Vidimo i kako trči uz vlak u pokretu i vozi motocikl po kiši iza aviona, ali "ti su dani došli i prošli", kaže Ford kao umirovljeni Indy koji se držao nastave.

- Ne vjerujem u magiju, ali nekoliko puta u životu vidio sam stvari koje ne mogu objasniti - kaže on nakon prvog pogleda na negativce koje igraju Mads Mikkelsen i Antonio Banderas te Indyjevo kumče koju glumi Phoebe Waller-Bridge. Kultna glazba Johna Williamsa iz "Indiane Jonesa" čuje se dok Indy uzima svoju fedoru, za dlaku izbjegava vlak na konju i bičuje neke negativce na kraju trailera.

Indyjev najnoviji izlet smješten je u 1960., za vrijeme svemirske utrke između SAD-a i SSSR-a. Za razliku od prethodnih filmova, George Lucas nije napisao priču i Steven Spielberg nije redatelj. Umjesto toga, obje te uloge popunit će James Mangold, koji je poznat po svojim filmovima kao što su "Logan", "Ford vs.Ferrari", "3:10 to Yuma" i drugima. Spielberg je još uvijek uključen kao izvršni producent, a Lucasu, izvornom kreatoru filmske franšize, pripisuje se određeno sudjelovanje u scenariju. Uz Forda glumi i John Rhys-Davies, koji ponavlja ulogu Sallaha, zadnji put viđenog u filmu "Indiana Jones and the Last Crusade," iz 1989., kao i pridošlice poput Thomasa Kretschmanna, Boyda Holbrooka, Shaunette Renée Wilson i Tobyja Jonesa.

"Indiana Jones 5" trebao bi biti posljednji film ne samo 80-godišnjeg Forda, već i za 90-godišnjeg skladatelja Williamsa. Iako je digitalno pomlađivanje sada već uobičajen postupak, Ford je izjavio da u slučaju novog Indiane Jonesa to izgleda uvjerljivije no ikada do sada. Kaže kako se prestrašio kada je vidio te snimke.

- Ne želim znati kako to funkcionira, ali funkcionira. Ipak, to ne znači da želim biti mlađi. Drago mi je što sam zaslužio svoje godine - izjavio je Ford. T.K.
Najčitanije iz rubrike