Ekonomija
POJAČANJE POSLODAVCIMA

Hrvoje Stojić novi je glavni ekonomist HUP-a
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
- Hrvoje Stojić pridružio se našem timu na poziciji glavnog ekonomista Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Stojić je jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka, s više od dvadeset godina iskustva u makroekonomskim analizama, istraživanju financijskih tržišta, sektorskim analizama i korporativnim financijama - navode iz HUP-a.

Iz HUP-a također dodaju da ga je FocusEconomics nedavno rangirao kao drugog najuspješnijeg prognozera valutnog para EUR/USD i najboljeg prognozera bilance plaćanja europodručja u 2021. godini. Organizacija Focus Economics više ga je puta nagradila za preciznost makroekonomskih prognoza za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju u razdoblju od 2014. do 2018.

Tijekom svoje karijere obnašao je dužnost makroekonomskog stratega u mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranje i glavnog ekonomista Addiko Grupe. U svom mandatu u Addiko Grupi pokrenuo je jedan od najkvalitetnijih istraživačkih timova u privatnom sektoru u Hrvatskoj, odnosno Jugoistočnoj Europi.

Obnašao je dužnost predsjednika Kluba glavnih ekonomista pri Hrvatskoj udruzi banaka, delegata na Chief Economist Europske bankarske federacije (2017. - 2018.) i glavnog urednika Bijele knjige Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (2016. - 2017.).

"Hrvoje Stojić jako je pojačanje tima Hrvatske udruge poslodavaca. Zajednički ćemo se svaki dan boriti za bolje sutra naših poduzetnika", istaknula je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber. Z.R.
Možda ste propustili...

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike