Mozaik
VATRENO U EDMONTONU

Pobjeda je slađa jer se gledala iz kanadskog doma
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Iako je temperatura u Edmontonu bila debelo u minusu, tri su obitelji vatreno slavile pobjedu

Iako je temperatura toga jutra bila 15 stupnjeva ispod nule, u jednom stanu u kanadskom gradu Edmontonu bilo je vruće. Okupljanje triju obitelji iz Osijeka i Đurđenovca počelo je u 8 sati, a kako je utakmica s Kanadom bila u 9 (vremenska razlika od 8 sati), počelo je navijanje koje, unatoč lošem početku utakmice, nije prestajalo do kraja i pobjede od 4:1.



- Poklopilo se da igramo s Kanadom, zemljom u koju smo došli trbuhom za kruhom, i to još u nedjelju, pa smo mogli svi zajedno gledati utakmicu - kaže nam Zvonko Sertić, koji je sa suprugom Brankom i kćeri Lorom otišao put Kanade u lipnju ove godine iz Osijeka. Supružnici su inače rodom iz Đurđenovca, kao i druge dvije obitelji koje su pratile utakmicu, Kurtanjek i Pavlić. Prema njihovim riječima, i Kanađani prate Svjetsko prvenstvo u Kataru, pogotovo nakon uspješnih kvalifikacija, u kojima su bili bolji od Meksika i SAD-a. No navijačka strast prema nogometu uvjerljivo je na hrvatskoj strani, što se vidjelo i u nedjelju.

Zvonko Sertić radi u građevini, i naravno da je nogomet tema razgovora, pogotovo kada su kolege s posla čuli da dolazi iz Hrvatske. “U tvrtki nas ima iz svih krajeva svijeta, naravno i Kanađana. Pričamo o nogometu, šansama i Hrvatske i Kanade. Pokazalo se da su još zeleni”, smije se Sertić, dodajući kako bi ulice Edmontona gorjele da je posrijedi svjetsko prvenstvo u hokeju, koji je nacionalni sport Kanađana. “U gradu ima nekoliko dvorana za hokej, a jedno igralište postavljeno je i u trgovačkom centru. Za tim su sportom ludi, kao mi za nogometom.”

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike