Sport
BIT ĆE OVO ZANIMLJIVA ZIMA U GRADSKOM VRTU

Režu se troškovi, a László Kleinheisler želi veću plaću
Objavljeno 17. studenog, 2022.
Osijek bi ove zime prije svih mogli napustiti vratar Ivušić te Beljo ili Mierez

Nogometaši Osijeka u pobjedničkom su stilu završili jesenski dio sezone, ali on neće biti baš zapamćen kao jedan od uspješnijih posljednjih godina.



U samom početku sezone bijelo-plavi su sami sebi uništili velik dio ambicija koje su bile postavljene pred njih. U prvenstvu su izgubili korak s vodećim Dinamom, ali najviše od svega peče još jedan neuspjeh na europskoj sceni. I ako su oni prijašnjih godina donekle bili prihvatljivi, ispadanje od Kizilžara bilo je žešća sramota. Nakon što je od Nenada Bjelice preuzeo kormilo, Rene Poms uspio je vratiti Osijeku stabilnosti i očekivane rezultate, no za neke ciljeve to se dogodilo prekasno.

Spremaju se transferi


Zato će lajtmotiv bijelo-plavih u drugom dijelu sezone biti nastupi u hrvatskom Kupu jer tu im se pruža prilika za osvajanje trofeja. E, sad, ostaje pitanje s kakvim će igračkim kadrom Osijek dočekati taj drugi dio sezone. Naveliko se priča o racionalizaciji troškova poslovanja, prije svega kada su u pitanju plaće igrača na koje NK Osijek mjesečno izdvaja oko šest milijuna kuna, ali i o potrebi bar dva ozbiljnija izlazna transfera. Stoga je prilično izvjesno kako će neki od prvotimaca ove zime napustiti svlačionicu bijelo-plavih. To se prije svega odnosi na reprezentativnog vratara Ivicu Ivušića te na nekog od napadača Diona Drena Belju ili Ramona Miereza. U biti, to su pozicije za koje Osijek ima zamjene u svom igračkom kadru. Marko Malenica već se dokazao kao kvalitetan vratar, a Osijek se na toj poziciji ne treba brinuti za budućnost jer tu su još Marko Barešić te talentirani Franko Kolić i Tin Sajko, obojica reprezentativci u svojim uzrastima. Što se napadačkog dijela tiče, Osijek bi u slučaju odlaska Belje ili Miereza s posudbe mogao povući Mirlinda Dakua, a treba imati u vidu kako će u nastavku sezone na raspolaganju biti i Kristijan Lovrić, koji će biti spreman za igru nakon operacije trbušnog zida.

- Svjestan sam kako postoji velika mogućnost odlaska nekih prvotimaca, ali nemam s tim problem. To su normalne stvari u nogometu, a osim toga bit ću sretan ako neki od naših igrača ostvare transfere u veće klubove i jače lige jer će to biti samo potvrda našeg dobrog rada. Imamo prilično širok igrački kadar i unutar njega se mogu pronaći zamjene za one koji će eventualno otići - kaže Rene Poms, trener nogometaša Osijeka.

S Lászlóm ne ide glatko


Osim tih igrača, za koje postoji zanimanje na tržištu, u osječkom klubu pokušat će pronaći rješenje i za neke koji kod Pomsa nisu u prvom planu, a imaju velike ugovore. U prvom redu to se odnosi na Ivana Fiolića i Karla Bartoleca, koji se sigurno teško mire sa statusom u kojem nisu prvotimci. Međutim, pitanje je hoće li za njih doći ponuda koja bi bila dovoljno dobra da ih Osijek pusti.

- Teško mi je unaprijed pričati o zimskom prijelaznom roku jer on počinje tek u siječnju, a mi s pripremama krećemo već početkom prosinca. Dok počne prijelazni rok u pripremnom razdoblju moguće su ozljede, pa zbog toga nema smisla sad već kalkulirati o tome tko bi mogao otići - kaže Poms.

Ipak, prije negoli krene prijelazni rok, glavno je pitanje vezano uz produženje ugovora Lászlu Kleinheisleru. Mađar je jesen odigrao u velikoj formi, a pregovori oko produžetka ugovora ne teku baš glatko. Zapelo je na financijskim uvjetima jer ono što László želi baš se ne uklapa u klupske planove racionalizacije troškova. Ipak, treba pričekati rasplet, možda zainteresirane strane uspiju pronaći rješenje koje bi bilo prihvatljivo za obje strane.

Dvojbe nema, posljednja zima koju će NK Osijek provesti u Gradskom vrtu bit će prilično prometna.

Dalibor Keler
PROTIV HAJDUKA U KUPU KOD KUĆE
U Zagrebu su izvučeni parovi četvrtfinala SuperSport hrvatskog Kupa. S obzirom na ponudu koja je bila Osijek se baš nije usrećio jer je izvukao Hajduk, a susret će se igrati u Gradskom vrtu. Naravno, to je najjači par koji je izvučen, a u ostalim susretima sastaju se pobjednik Dinamo/Split - Lokomotiva, Slaven Belupo - Rudeš i BSK (Bijelo Brdo) - Šibenik.

Utakmice četvrtfinala igraju se 1. ožujka 2023. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike